Ugrás a tartalomra

Várhatóan november 4-én lesznek a nemzeti tanácsi választások

2018.08.01
15:14
2018.08.01
16:08
Forrás
Szerbiai RTV
Várhatóan november 4-én tartják a nemzeti tanácsi választásokat – nyilatkozta Branko Ružić szerb államigazgatási és önkormányzati miniszter. Valószínűleg augusztus 17-én írják ki a voksolást.

A tárcavezető elvárása szerint a nemrég megtörtént törvénymódosítás nyomán átláthatóbb lesz a nemzeti tanácsok tevékenysége.

Branko Ružić, államigazgatási miniszter, Szerbia: „Elkészítettük a külön választói névjegyzéket. Emlékeztetném a lakosokat, különösen a nemzeti kisebbségekhez tartozókat, hogy iratkozzanak fel a választói névjegyzékbe. Erre folyamatosan van lehetőség, tehát nem időhöz kötött, bármelyik nap megtehetik, függetlenül a választástól. Felszólítom őket, hogy iratkozzanak fel, a formanyomtatvány az Államigazgatási és Helyi Önkormányzati Minisztérium weboldaláról letölthető, vagy a községi, illetve városi illetékesnél található meg, aki kifejezetten a külön választói névjegyzékért felelős.”

Branko Ružić

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.