Ugrás a tartalomra
Tanjug/Miniszterelnöki kabinetiroda/Slobodan Miljevic

Várhatóan november 4-én lesznek a nemzeti tanácsi választások

2018-08-01
15:14
2018-08-01
16:08
Forrás
Szerbiai RTV
Várhatóan november 4-én tartják a nemzeti tanácsi választásokat – nyilatkozta Branko Ružić szerb államigazgatási és önkormányzati miniszter. Valószínűleg augusztus 17-én írják ki a voksolást.

A tárcavezető elvárása szerint a nemrég megtörtént törvénymódosítás nyomán átláthatóbb lesz a nemzeti tanácsok tevékenysége.

Branko Ružić, államigazgatási miniszter, Szerbia: „Elkészítettük a külön választói névjegyzéket. Emlékeztetném a lakosokat, különösen a nemzeti kisebbségekhez tartozókat, hogy iratkozzanak fel a választói névjegyzékbe. Erre folyamatosan van lehetőség, tehát nem időhöz kötött, bármelyik nap megtehetik, függetlenül a választástól. Felszólítom őket, hogy iratkozzanak fel, a formanyomtatvány az Államigazgatási és Helyi Önkormányzati Minisztérium weboldaláról letölthető, vagy a községi, illetve városi illetékesnél található meg, aki kifejezetten a külön választói névjegyzékért felelős.”

Nemzeti tanácsi választások 2018
Branko Ružić

Most

Népszerű

Fegyveres bankrablás Szabadkán

Fegyveres bankrablás történt ma reggel Szabadkán. Senki sem sérült meg. Az álarcos elkövető a Dimitrije Tucović, közismertebb nevén a Borovo utcájában lévő Postatakarékot rabolta ki.