Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

Várhelyi: az EU-nak meg kellene értenie Szerbia helyzetét

2022.06.27
18:59
Forrás
Tanjug
Az Európai Uniónak meg kellene értenie Szerbia helyzetét, és segítenie kellene az országot - erről beszélt Várhelyi Olivér uniós bővítési biztos.

Azt mondta, a jelenlegi változó geopolitikai helyzetben is prioritást jelent a Nyugat-Balkán az Európai Uniónak.

Úgy véli, Szerbia jelenleg egy nehéz helyzetben van, nagy kihívások előtt áll az orosz-ukrán háború hatásai miatt. Szerinte az EU-nak meg kell értenie Szerbiát és segítenie kell neki, Belgrádnak azonban meg kellene mutatnia egyértelmű elkötelezettségét az Unió iránt. 

Várhelyi Olivér
Európai Unió

Most

11:33, Frissítve: 11:41

Egy asztalnál Kurti és Vučić

Több mint egy év után folytatódott a Belgrád és Pristina közti párbeszéd. Aleksandar Vučić szerb elnök és Albin Kurti koszovói kormányfő egy asztalhoz ült Brüsszelben.
10:51

A csúcson is netezne? - megteheti

Mostantól a Kilimandzsáró is szélessávú internetet kap, hogy a turisták tweetelhessenek, instázhassanak vagy whatsappozhassanak, miközben megmásszák Afrika legmagasabb hegyét.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.