Ugrás a tartalomra
europa.eu

Várhelyi: Be kell tartanunk a Nyugat-Balkánnak tett ígéreteinket

2021.09.14
15:13
Forrás
magyarnemzet.hu
Be kell tartanunk a Nyugat-Balkánnak tett ígéreteinket - ezt Várhelyi Olivér mondta a Magyar Nemzetnek.

Az uniós bővítési biztos szerint az afgán válság megmutatta, hogy súlyos következményei vannak, amennyiben a geopolitikai választásaikban nem kellően erélyesek és következetesek. Kiemelte, a Nyugat-Balkán földrajzilag sokkal közelebb van, mint Afganisztán, ebből következik, hogy Európa első számú választása az kell legyen, hogy integrálja a térséget. Várhelyi Olivér arról is beszélt, hogy szerinte egészen nyilvánvaló, hogy Szerbiában új lendületet kapott a reformfolyamat. Hozzátette, ennek kiemelt területe a jogállamiság. Az uniós bővítési biztos hangsúlyozta, a szerb kormányzat komoly és nehéz politikai döntéseket hozott meg, és eddig beváltotta a hozzá fűzött reményeiket. Várhelyi azt mondta, a maga részéről a messzemenőkig támogatja az előrelépést. Hozzátette, innentől fogva a tagállamokon múlik, hogy egy-két kivétellel, de az összes tárgyalási fejezet megnyílik-e Szerbiával még ebben az évben.

Várhelyi Olivér
Nyugat-Balkán
Európai Unió

Most

19:47, Frissítve: 19:55

Klári néni újra énekelt Moholon

Harmadik alkalommal emlékeztek meg Moholon a Csobolyó Művelődési Egyesület szervezésében emléknappal és gyönyörű dallamokkal Vlasityné Zélity Klára életéről és munkásságáról.
16:00, Frissítve: 19:59

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.

Népszerű

Börtönbe vonul Lagzi Lajcsi

Lopás és vesztegetés miatt 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélték Galambos Lajost, művésznevén Lagzi Lajcsit.