Ugrás a tartalomra
europa.eu

Várhelyi: A járvány megerősítette a Nyugat-Balkán EU-s jövőjét

2020-05-06
16:35
2020-05-06
16:40
Forrás
novosti.rs
A koronavírus okozta világjárvány megerősítette a Nyugat-Balkán európai uniós jövőjét - fogalmazott Várhelyi Olivér a Novostinak írt szerzői cikkében.

Az Európai Bizottság szomszédságpolitikáért és bővítésért felelős biztosa szerint a járvány sem tudta az EU részletesen kidolgozott új bővítési politikáját megállítani, annak ellenére, hogy súlyosan érintette a tagállamok állampolgárait. Az EB egyértelmű üzenete az volt, hogy csak együtt győzhető le a betegség és ennek az együttműködésnek a legjobb példája a nyugat-balkáni országok. Várhelyi hozzátette, az Európai Unió már március második felében konkrét lépésekkel támasztotta alá szándékát, és a Nyugat-Balkánra érkezett először a segítség. A sürgős szükségletek és a gazdaság talpra állítása érdekében 3,3 milliárd eurós segélycsomagot hagytak jóvá vissza nem térítendő támogatások és hitelek formájában Szerbia, Koszovó, Montenegró, Észak-Macedónia és Albánia számára. 

Várhelyi Olivér
koronavírus-járvány
Nyugat-Balkán
Szerbia
Montenegró
Észak-Macedónia
Albánia

Most

Népszerű

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.