Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bodzsoni Péter

Várhelyi: Két csatlakozási klaszter megnyitását támogatja Szerbia esetében az EB

2021.10.19
16:47
2021.10.19
20:39
Forrás
Szerbiai RTV
Várhelyi Olivér uniós bővítési biztos az Európai Parlament Külügyi Bizottságának mutatta be a Szerbiáról szóló országjelentést.

Az Európai Bizottság most a 3-as számú, versenyképességre és növekedésre, valamint a 4-es számú, elsősorban környezetvédelmi témákra fókuszáló klaszter megnyitását javasolta.

Várhelyi Olivér közölte, Szerbiának további lépéseket kell tennie a jogállamiság, a korrupció elleni harc és a média szabadsága terén. A bővítési biztos kiemelte, Belgrád és Pristina kapcsolatának normalizálása is fontos kérdés a csatlakozás során.

Tanjug/Szerb Kormány/Slobodan Miljevic

Kézhez kapta a Szerbiáról szóló országjelentést Ana Brnabić. A szerb miniszterelnöknek Emanuele Giaufret, az EU szerbiai küldöttségének vezetője adta át az Európai Bizottság éves jelentését. A Szerbia integrációs előrelépéséről szóló dokumentum kézbesítésénél jelen volt Jadranka Joksimović, az európai integrációval megbízott miniszteri tárca vezetője is.

Tanjug

Jadranka Joksimović, az európai integrációval megbízott miniszteri tárca vezetője: „Azt kell mondanom, hogy ez az országjelentés az utóbbi évek jobb jelentései közé tartozik. Ez egy eszköz, amely leíró jegyekkel osztályoz minden ágazatot: a politikát, a közgazdaságot és a közigazgatást. Egyidejűleg egy betekintést, benyomást nyújt arról, hogy az ország, amely az unióba való belépés küszöbén van, milyen elkötelezettséggel és mennyire motiváltan hajtja végre a reformokat.”

Európai Bizottság
klaszter
Európai Unió
Szerbia
Várhelyi Olivér

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:13, Frissítve: 20:01

Izmos irodalmi kötelékben

Az Izmos irodalmi kötelékben című könyvet mutatták be a Szabadkai Városi Múzeumban. A kötet a szabadkai főgimnázium önképzőkörének jegyzőkönyveit tartalmazza. Ez igen fontos dokumentuma Kosztolányi városának.
19:05, Frissítve: 19:45

Kiírták a népszavazást az alkotmánymódosításról

Január 16-ára írta ki a szerbiai alkotmány módosításáról szóló népszavazást Ivica Dačić. A szerbiai parlament elnöke azt mondta, kivételes megtiszteltetés számára, hogy kézjegyével láthatta el a kiírásról szóló dokumentumot.
18:47, Frissítve: 19:49

Legördült a Desiré fesztivál függönye

A budapesti Átrium színház előadásával zárult a tíznapos Desiré fesztivál Szabadkán. A nemzetközi regionális kortárs színházi fesztiválon idén többek közt Zürichből, Pirotból és Zágrábból is voltak előadások.

Népszerű