Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Francisco Seco, Pool

Várhelyi: A közös piac felgyorsítja a Nyugat-Balkán eurointegrációját

2021.05.19
19:11
2021.05.19
22:43
Forrás
Szerbiai RTV
A közös regionális piac felgyorsíthatja a nyugat-balkáni államok uniós integrációját - erről beszélt Várhelyi Olivér uniós bővítési biztos egy bécsi gazdasági fórumon.

Hozzátette, a kereskedelem könnyítéséről van szó, a polgárok, az áru és a szolgáltatások szabad mozgásának biztosításáról, emellett pedig a felsőfokú végzettségek kölcsönös elismeréséről is. Azon dolgoznak, hogy hogyan tudnák a nyugat-balkáni államokat minél inkább bevonni az európai közös piacba, jó lenne, ha néhány területen még a teljes jogú tagság előtt már részesei lehessenek az említett lehetőségeknek - tette hozzá Várhelyi. Az Európai Bizottság egyértelmű célja az integráció gyorsítása - szögezte le.

Várhelyi Olivér
felgyorsít
Nyugat-Balkán
eurointegráció

Most

15:24, Frissítve: 17:02

Emelkedtek a koronavírus-számok

Növekszik a koronavírus miatt kórházban kezeltek száma Szerbiában, ahogyan a napi esetszám is egyre több - derül ki a friss adatokból. Antalfalván egyelőre kielégítő a járványügyi helyzet, de az oltakozási kedv alacsony.
15:12, Frissítve: 15:18

Napelemek 2000 hektáron

Napelemek szerbiai telepítéséről tárgyalnak az UGT Renewables LLC amerikai céggel – jelentette be Aleksandar Vučić szerb államfő.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.