Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Francisco Seco, Pool

Várhelyi: A közös piac felgyorsítja a Nyugat-Balkán eurointegrációját

2021.05.19
19:11
2021.05.19
22:43
Forrás
Szerbiai RTV
A közös regionális piac felgyorsíthatja a nyugat-balkáni államok uniós integrációját - erről beszélt Várhelyi Olivér uniós bővítési biztos egy bécsi gazdasági fórumon.

Hozzátette, a kereskedelem könnyítéséről van szó, a polgárok, az áru és a szolgáltatások szabad mozgásának biztosításáról, emellett pedig a felsőfokú végzettségek kölcsönös elismeréséről is. Azon dolgoznak, hogy hogyan tudnák a nyugat-balkáni államokat minél inkább bevonni az európai közös piacba, jó lenne, ha néhány területen még a teljes jogú tagság előtt már részesei lehessenek az említett lehetőségeknek - tette hozzá Várhelyi. Az Európai Bizottság egyértelmű célja az integráció gyorsítása - szögezte le.

Várhelyi Olivér
felgyorsít
Nyugat-Balkán
eurointegráció

Most

16:05, Frissítve: 17:32

Új imaházat kapott a verbászi evangélikus közösség

Új imaházat kapott a verbászi evangélikus közösség a magyar kormány támogatásának köszönhetően. A fejlesztés által lehetőség nyílik arra, hogy a helyi evangélikus közösség hitében megmaradhasson. Az ünnepélyes felszentelést ma délelőtt tartották.
14:45, Frissítve: 16:26

Ragadós, szaftos, megnyalhatod utána minden ujjadat

Hatodik alkalommal szervezték meg a Szent Mihály-napi körömpörköltfőző-versenyt a szabadkai Zorka Helyi Közösségben. A VMSZ helyi szervezete által megtartott hagyományőrző gasztronómiai eseményen idén 19 csapat vett részt.

Népszerű

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.