Ugrás a tartalomra

Várhelyi: a Nyugat-Balkán prioritást élvez az EU-ban geostratégiai szempontból

2022.09.17
08:19
Forrás
Tanjug
Soha nem volt még ilyen fontos a nyugat-balkáni bővítés kérdése, mint most - mondta Várhelyi Olivér a Prágában megrendezett, Az ifjúságpolitika a Nyugat-Balkánon című konferencián bemutatott videóüzenetében.

Az uniós bővítési biztos úgy fogalmazott, a Nyugat-Balkán prioritást élvez az Európai Unióban geostratégiai szempontból, és fel kell gyorsítani a régió bővítésének folyamatát.

A koronavírusjárvány által okozott gazdasági és társadalmi kihívást tovább fokozza az Ukrajnában zajló háború. Az áldozatok száma folyamatosan emelkedik, és ennek az agressziónak azonnal véget kell vetni - mondta a politikus. 

Nyugat-Balkán
Várhelyi Olivér
Európai Unió
bővítés

Most

13:49

Még biztosabb lehet a gázellátás

Üzembe helyezték a szerb–bolgár gázösszekötő rendszert a Niš melletti Trupale falunál. Ezzel újabb alternatív földgázellátási útvonalat kapott az ország. A vezeték kiépítésének összértéke 94 millió euró volt.
11:53, Frissítve: 11:58

Hagyományos disznótor Szajánban

A szajániak a koronavírus-járvány előtti évben szervezték meg az első hagyományos disznótort. A kényszerszünet után tegnap újra megtartották a rendezvényt a helyi önkéntes tűzoltó egyesület szervezésében.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.