Ugrás a tartalomra

Várhelyi: a Nyugat-Balkán prioritást élvez az EU-ban geostratégiai szempontból

2022.09.17
08:19
Forrás
Tanjug
Soha nem volt még ilyen fontos a nyugat-balkáni bővítés kérdése, mint most - mondta Várhelyi Olivér a Prágában megrendezett, Az ifjúságpolitika a Nyugat-Balkánon című konferencián bemutatott videóüzenetében.

Az uniós bővítési biztos úgy fogalmazott, a Nyugat-Balkán prioritást élvez az Európai Unióban geostratégiai szempontból, és fel kell gyorsítani a régió bővítésének folyamatát.

A koronavírusjárvány által okozott gazdasági és társadalmi kihívást tovább fokozza az Ukrajnában zajló háború. Az áldozatok száma folyamatosan emelkedik, és ennek az agressziónak azonnal véget kell vetni - mondta a politikus. 

Nyugat-Balkán
Várhelyi Olivér
Európai Unió
bővítés

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.