Ugrás a tartalomra

Várhelyi pozitívan értékelte Szerbia jogállamiság terén elért eredményeit

2021.03.02
19:32
Forrás
Szerbiai RTV
Szerbia európai uniós csatlakozási folyamatáról egyeztetett ma Ana Brnabić szerb kormányfő és Várhelyi Olivér uniós bővítési biztos.

A két politikus videókonferencián tárgyalt, amelyen egyebek mellett arról volt szó, hogy új csatlakozási metodológiát dolgoztak ki, amelyet Szerbia el is fogadott - mondta Ana Brnabić. A szerb miniszterelnök szerint az ország jelentős előrelépést ért el a jogállamiság és a médiaszabadság területén, emellett pedig a gazdasági szférában is jelentős előrelépések történtek. A csatlakozási tárgyalások pedig ennek dinamikáját kellene, hogy kövessék - tette hozzá Brnabić. 

Várhelyi Olivér üdvözölte a jogállamiság területén elért eredményeket, majd hozzátette, hogy ezek továbbra is a fő pillérei lesznek majd a Szerbiával folytatott tárgyalásoknak. 

Várhelyi Olivér
Ana Brnabić
Szerbia
Európai Unió
csatlakozás
jogállamiság

Most

13:32, Frissítve: 16:18

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Kétnapos felvételi felkészítő tábor kezdődött ma Újvidéken a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. A képzésen mintegy 50 diák vesz részt, akik a középiskola után egyetemen szeretnének továbbtanulni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.