Ugrás a tartalomra
audiovisual.ec.europa.eu

Várhelyi pozitívan értékelte Szerbia jogállamiság terén elért eredményeit

2021.03.02
19:32
Forrás
Szerbiai RTV
Szerbia európai uniós csatlakozási folyamatáról egyeztetett ma Ana Brnabić szerb kormányfő és Várhelyi Olivér uniós bővítési biztos.

A két politikus videókonferencián tárgyalt, amelyen egyebek mellett arról volt szó, hogy új csatlakozási metodológiát dolgoztak ki, amelyet Szerbia el is fogadott - mondta Ana Brnabić. A szerb miniszterelnök szerint az ország jelentős előrelépést ért el a jogállamiság és a médiaszabadság területén, emellett pedig a gazdasági szférában is jelentős előrelépések történtek. A csatlakozási tárgyalások pedig ennek dinamikáját kellene, hogy kövessék - tette hozzá Brnabić. 

Várhelyi Olivér üdvözölte a jogállamiság területén elért eredményeket, majd hozzátette, hogy ezek továbbra is a fő pillérei lesznek majd a Szerbiával folytatott tárgyalásoknak. 

Várhelyi Olivér
Ana Brnabić
Szerbia
Európai Unió
csatlakozás
jogállamiság

Most

08:42, Frissítve: 08:48

Magyar katonákra támadtak a migránsok

Erőszakkal próbálta átlépni a szerb-magyar határt Ásotthalomnál egy migránscsoport kedden este – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.
21:52, Frissítve: 07:06

Érdemes hajnalban felkelni!

A tokiói olimpia 5. napján Szerbia 5 sportágban versenyez: úszás, evezés, cselgáncs, 3x3-as kosárlabda és tenisz. Pályára lép a világ legjobbja, Novak Đoković, 7 óra körül. A magyar versenyzők közül Hosszú, Kenderesi, Milák aranyért úszik szerdán.
21:02, Frissítve: 21:28

Kettős győzelemmel jutott tovább a Ferencváros

Kettős győzelemmel jutott tovább az FTC a BL selejtezőjének második fordulójából, miután az egy héttel ezelőtti, hazai első mérkőzésen elért 2-0-s sikert követően a párharc keddi, idegenbeli visszavágóján 3-1-re nyert a litván Zalgiris Vilnius ellen.

Népszerű