Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/ Czarek Sokolowski

Varsó és Budapest a német soros EU-elnökség új javaslataira vár

2020-12-01
14:06
Forrás
MTI
Lengyelország és Magyarország az Európai Unió német soros elnökségének új javaslataira vár a költségvetési csomag kapcsán.

Ezt jelentette ki Piotr Müller lengyel kormányszóvivő, Orbán Viktor magyar és Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök varsói egyeztetése után. A szóvivő szerint az uniós költségvetés kapcsán lehetséges az új megállapodás, ennek viszont összhangban kell lennie az uniós alapszerződéssel. Müller hozzátette, az uniós partnerek érdekeltek a költségvetési csomag gyors elfogadásában. A költségvetési csomagról a lengyel miniszterelnök kedden videokonferencia formájában az Európai Tanács elnökével, Charles Michellel, valamint egyes uniós tagállamok miniszterelnökeivel egyeztet. 

Lengyelország
Magyarország
Európai Unió
költségvetés

Most

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.

Fagy és havazás

Kemény fagyok jönnek Szerbiában az elkövetkező napokban, havazással tarkítva - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet oldalán. Az előrejelzések szerint szombattól folyamatosan hűlnek a reggelek, egyre zordabbra fordul az időjárás.