Ugrás a tartalomra
Facebook/Deli Andor

Vasútról a fenntartható turizmusért

2023.03.03
11:32
2023.03.03
11:44
Forrás
Közlemény
Fenntartható turizmus és a vasút címmel tartottak csütörtökön munkareggelit az Európai Parlamentben, amelyen bemutatták a MÁV és az Európai Vasutak Közösségének (CER) közös tanulmányát.

Deli Andor fideszes európai parlamenti képviselő, a rendezvény házigazdája üdvözlőbeszédében kiemelte, hogy a két ágazat kölcsönösen profitálhat az együttműködésből, mivel a fenntartható turizmus és a vasúti személyszállítás szinergikusan kapcsolódnak egymáshoz.

,,A vasút lehetővé teszi, hogy olyan úti célok is elérhetővé váljanak, amelyek távolabb esnek a repterektől, ennek köszönhetően bővülhet az idegenforgalmi kínálat. A turizmus pedig vonzóbbá teheti a vasúton való közlekedést, ami nemcsak környezeti szempontjából előnyös, de a vasúttársaságoknak is fejlődési lehetőséget nyújthat. Ezért egyértelmű, hogy mindkét ágazat haszonélvezője lenne az együttműködésnek” – mondta el Deli. 

,,Ahhoz, hogy teljes mértékben kiaknázzuk a lehetőségeket, jelentős befektetésekre van szükség a vasúti infrastruktúrába, különösen a gyorsvasúthálózatba. Úgyszintén egyszerűsíteni kell a határokon átnyúló utazások körülményeit, kiváltképpen a határátlépést a schengeni, külső határokon.” – tette hozzá a fideszes politikus.

A MÁV és a CER közös tanulmányának a két szerzője dr. Pafféri Zoltán, a MÁV Csoport Zrt. elnök vezérigazgatója és dr. habil. Remenyik Bulcsú tanszékvezető, egyetemi docens bemutatták a magyar tapasztalatokat, amelyek példaként szolgálhatnak az egész unió számára.

vasút
turizmus
Deli Andor

Most

15:20, Frissítve: 16:28

Később érik a feketicsi meggy

A szokásosnál hidegebb és csapadékosabb időjárás miatt a termés is károsodhat. A termelők szerint a gyümölcsöt az alacsony felvásárlási ár miatt nem érdemes eladni, ezért feldolgozva próbálják értékesíteni.
13:43, Frissítve: 17:23

Kétnyelvű zenés irodalmi est Pancsován

Petőfi 200 Zmaj 190 címmel tartottak kétnyelvű zenés irodalmi estet a pancsovai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesületben. Kicsik és nagyok együtt ünnepelték az évfordulókat.

Népszerű