Ugrás a tartalomra
Tanjug/Védelmi minisztérium

Védelmi minisztérium: Bejelentették a szerb katonai küldöttséget

2019-09-08
11:39
2019-09-08
11:50
Forrás
VajdaságMa, Szerbiai RTV
Andrej Plenković horvát kormányfő kijelentése a Jasenovacra látogató szerb katonai küldöttségről a horvát hatóságok ügyetlen próbálkozása a valós politikai és ideológia háttér leplezésére.

Ez áll a szerbiai védelmi minisztérium közleményében. Hozzáteszik, hogy a küldöttséget bejelentették annak rendje, módja szerint, a szokásos eljárás keretében, annak ellenére, hogy véleményük szerint erre nem is lett volna szükség egy istentisztelettel egybekötött megemlékezésen. A minisztérium szerint a horvát hatóságoknak bocsánatot kellene kérniük az eset miatt és bűnbánást kellene tanúsítaniuk. Andrej Plenković a történteket úgy kommentálta korábban, hogy a Katonai Akadémia 11 kadétjának részvétele a jasenovaci rendezvényen Szerbia részéről provokációnak minősíthető.

Védelmi Minisztérium
Horvátország
Andrej Plenković

Most

10:05

Đoković beérte Federert

Novak Đoković világelső szerb teniszező a 310. hetet kezdte meg a férfi teniszezők ATP világranglistájának az élén, ezzel beérte az eddigi rekorder svájci Roger Federert.

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.