Ugrás a tartalomra
Fonet/Szerbia Kormánya/Slobodan Miljević

Védőoltásról és eurointegrációról tárgyalt Brnabić és Várhelyi

2020.12.21
18:18
2020.12.21
19:49
Forrás
Közlemény
Ana Brnabić Várhelyi Olivérrel tárgyalt. A szerb miniszterelnök és az Európai Unió bővítési biztosa videómegbeszélést tartott Szerbia EU-s csatlakozási tárgyalásainak kilátásairól a következő hat hónapra vonatkozóan.

Brnabić kijelentette, az EU teljes jogú tagságának elérése továbbra is a kormány stratégiai prioritása, hangsúlyozva, hogy Szerbia továbbra is az átfogó reformok végrehajtásán dolgozik, különösen a jogállamiság területén. Várhelyi Olivér elégedettségét fejezte ki a szerb kormány erőfeszítéseiért, mint mondta a reformok által Szerbia felgyorsíthatja a csatlakozási folyamatát a Európai Unióval.

Brnabić leszögezte, nagyra értékeli Várhelyi azon erőfeszítéseit is, hogy bizonyos mennyiségű adag védőoltás a lehető legrövidebb időn belül megérkezzen a Nyugat-Balkán országaiba. 

Várhelyi Olivér
Ana Brnabić
eurointegráció
Szerbia
bővítés
csatlakozás

Most

15:24, Frissítve: 15:36

Emelkedtek a koronavírus-számok

Növekszik a koronavírus miatt kórházban kezeltek száma Szerbiában, ahogyan a napi esetszám is egyre több - derül ki a friss adatokból. Antalfalván egyelőre kielégítő a járványügyi helyzet, de az oltakozási kedv alacsony.
15:12, Frissítve: 15:18

Napelemek 2000 hektáron

Napelemek szerbiai telepítéséről tárgyalnak az UGT Renewables LLC amerikai céggel – jelentette be Aleksandar Vučić szerb államfő.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.