Ugrás a tartalomra
Pixabay

Veseli támogatja a pótvámok felfüggesztésének ötletét

2019-07-17
13:43
Forrás
Tanjug, VajdaságMa
Támogatja a szerbiai árura kivetett 100 százalékos vámok ideiglenes felfüggesztését Kadri Veseli.

A koszovói parlament elnöke szerint ezt annak érdekében kellene megtenni, hogy folytatódjon a párbeszéd Belgrád és Pristina között. Veseli az Amerika Hangjának adott interjújában kiemelte: a koszovói kérdés megoldását abban látja, hogy Szerbia ismerje el Koszovó függetlenségét a meglévő határok keretében, cserébe pedig „Koszovó elismeri Szerbiát”. A koszovói parlament elnöke hozzátette: hallotta, hogy Ramush Haradinaj a Belgráddal történő párbeszéd megszakításáról beszél, ő viszont erről másként vélekedik.

„Tárgyalóasztalhoz ülünk Szerbiával bármikor, amikor azt az USA és az EU megkívánja tőlünk. De mi nem fogunk elfogadni egy olyan megállapodást, amely sérti a szuverenitásunkat és területi integritásunkat” - emelte ki Veseli, aki megerősítette: a kormánykoalíción belül eltérő nézeteket vallanak a pótvámok és a belgrádi dialóg folytatásának kérdéséről.

Kadri Veseli
100 százalékos vám
párbeszéd

Most

14:52, Frissítve: 15:07

Várja a látogatókat a Palicsi Állatkert

Megérkezett a jó idő, és a Palicsi Állatkertben is egyre több a látogató. A hőségben az állatok többsége a szabadban pihenve várja a vendégeket. Idén is számos jövevény született az állatkertben.
13:10, Frissítve: 13:37

Együtt szőttek kicsik és nagyok

Népi szövő műhelyfoglalkozást tartottak szombaton délelőtt a palicsi Magyar Kultúrközpontban. A foglalkozás a Sokszínű együttműködés elnevezésű projekt keretében valósult meg.

Népszerű

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.