Ugrás a tartalomra

Veseli támogatja a pótvámok felfüggesztésének ötletét

2019.07.17
13:43
Forrás
Tanjug, VajdaságMa
Támogatja a szerbiai árura kivetett 100 százalékos vámok ideiglenes felfüggesztését Kadri Veseli.

A koszovói parlament elnöke szerint ezt annak érdekében kellene megtenni, hogy folytatódjon a párbeszéd Belgrád és Pristina között. Veseli az Amerika Hangjának adott interjújában kiemelte: a koszovói kérdés megoldását abban látja, hogy Szerbia ismerje el Koszovó függetlenségét a meglévő határok keretében, cserébe pedig „Koszovó elismeri Szerbiát”. A koszovói parlament elnöke hozzátette: hallotta, hogy Ramush Haradinaj a Belgráddal történő párbeszéd megszakításáról beszél, ő viszont erről másként vélekedik.

„Tárgyalóasztalhoz ülünk Szerbiával bármikor, amikor azt az USA és az EU megkívánja tőlünk. De mi nem fogunk elfogadni egy olyan megállapodást, amely sérti a szuverenitásunkat és területi integritásunkat” - emelte ki Veseli, aki megerősítette: a kormánykoalíción belül eltérő nézeteket vallanak a pótvámok és a belgrádi dialóg folytatásának kérdéséről.

Kadri Veseli
párbeszéd

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.