Ugrás a tartalomra
Pixabay

Veseli támogatja a pótvámok felfüggesztésének ötletét

2019-07-17
13:43
Forrás
Tanjug, VajdaságMa
Támogatja a szerbiai árura kivetett 100 százalékos vámok ideiglenes felfüggesztését Kadri Veseli.

A koszovói parlament elnöke szerint ezt annak érdekében kellene megtenni, hogy folytatódjon a párbeszéd Belgrád és Pristina között. Veseli az Amerika Hangjának adott interjújában kiemelte: a koszovói kérdés megoldását abban látja, hogy Szerbia ismerje el Koszovó függetlenségét a meglévő határok keretében, cserébe pedig „Koszovó elismeri Szerbiát”. A koszovói parlament elnöke hozzátette: hallotta, hogy Ramush Haradinaj a Belgráddal történő párbeszéd megszakításáról beszél, ő viszont erről másként vélekedik.

„Tárgyalóasztalhoz ülünk Szerbiával bármikor, amikor azt az USA és az EU megkívánja tőlünk. De mi nem fogunk elfogadni egy olyan megállapodást, amely sérti a szuverenitásunkat és területi integritásunkat” - emelte ki Veseli, aki megerősítette: a kormánykoalíción belül eltérő nézeteket vallanak a pótvámok és a belgrádi dialóg folytatásának kérdéséről.

Kadri Veseli
100 százalékos vám
Szerbia
Koszovó
párbeszéd

Most

Népszerű

Bomba robbant a szabadkai Borsalino kávézóban

Ma hajnalban robbanás rázta meg a szabadkai sugárút környékét, a Borsalino kávézóban történt a detonáció. Ismeretlen tettesek kis méretű robbanószerkezetet dobtak a vendéglátóipari egységbe.