Ugrás a tartalomra
TANJUG/ MGSI/ PREDRAG MITIĆ/ bg

Vesić: Szerb-magyar üzleti fórumot szerveznek Belgrádban

2023.03.29
13:48
2023.03.29
16:58
Forrás
Pannon RTV
A szerb és a magyar építőipari cégek közös üzleti fórumát szervezik meg Belgrádban - ezt jelentette be Goran Vesić szerb építésügyi miniszter budapesti látogatása alkalmával.

A tárcavezető magyar vállalkozókkal találkozott. Vesić Galambos Attilával, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Nyugat-balkáni Tagozatának elnökével is egyeztetett. Budapesten szó volt arról a megállapodásról, amely szerint Magyarország 80 millió eurót biztosítana szerbiai projektekre. Ezek az infrastruktúra-fejlesztés és a környezetvédelem területén valósulnának meg. A szerb tárcavezető közölte, közös projekteken is dolgozik majd a két ország, elsősorban a Dunával kapcsolatban, valamint hogy a kamionok minél gyorsabban átléphessék a határt. Vesić azt mondta, Szerbia és Magyarország között kiváló az együttműködés, amit a magánszektorban is kamatoztatnának.

Goran Vesić, építésügyi, közlekedési és infrastruktúra-fejlesztési miniszter, Szerbia: „A jó politikai légkör Magyarország és Szerbia között lehetővé teszi a jobb gazdasági együttműködést. Jó és fontos projektjei vannak a két országnak, de az is szükséges, hogy a magáncégek is jobban együttműködjenek. Ezért is vagyok hálás Lázár János kollégámnak, aki lehetővé tette, hogy ma olyan magyarországi magáncégekkel tárgyaljak, amelyek az infrastruktúrán dolgoznak.”

Goran Vesić
Szerbia
Magyarország
üzleti fórum

Most

12:02, Frissítve: 12:12

A népmese napját ünnepelték Horgoson

Ugyan egy nappal korábban, de Horgoson is megünnepelték a magyar népmese napját, amely Benedek Elek születésnapjához kötődik. Papírszínházzal és élőszavas mesemondással várták a helyi Művelődési Ház előtt a legkisebbeket.

Népszerű