Ugrás a tartalomra

A vidékfejlesztés fontossága

2023.06.02
12:30
2023.06.02
12:45
Forrás
Pannon RTV
Milan Krkobabić szerb vidékfejlesztési miniszterrel találkozott Magyar József Magyarország belgrádi nagykövete.

A találkozó utáni sajtóközleményben a miniszter azt írja, a Szerbia Palotában megtartott egyeztetés középpontjában a vidék megóvása, a két ország közötti kiváló együttműködés, a vidékfejlesztés kérdései voltak. A felek egyetértettek abban, hogy számos dolog köti össze a két országot a falvak fejlesztése terén, a legtöbb vállalt vidékfejlesztési intézkedés ráillik az itteni és az ottani falvakra is.

Magyar hangsúlyozta, a minisztérium pályázatain keresztül olyan községekben is megjelenik a vidék fejlesztésének igénye, ahol a magyar közösség hatványozottan jelen van.

A tárgyaláson szót ejtettek azon kihívásokról is, amelyekkel a magyar és a szerb falupolitika szembenéz az elkövetkező időszakban, továbbá meghatározták azokat a prioritásokat, amelyek mentén a továbbiakban is együttműködhet a két ország.

Milan Krkobabić
Magyar József

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.