Ugrás a tartalomra

A világ leghosszabb panoráma felvonóhálózatát adták át Zlatiboron

2021.01.14
14:06
2021.01.14
17:50
Forrás
Pannon RTV
A 9 kilométer hosszú szakaszon 55 felvonó 600 embert tud szállítani egyidejűleg Zlatibor központjából a Tornik síközpontig és vissza. Az ünnepélyes átadón Aleksandar Vučić szerb államfő is részt vett.

A világ leghosszabb panoráma felvonóhálózatán a felnőtteknek 1000, a 6 évtől idősebb gyerekeknek pedig 550 dinárba kerül az egy irányba mintegy 25 percig tartó utazás Zlatibor központjából a Tornik síközpontig, illetve vissza. Az átadóünnepségen Aleksandar Vučić szerb államfő egyebek mellett azt mondta, hogy gratulál a beruházás megvalósítóinak függetlenül attól, hogy ők ellenzékben politizálnak-e, vagy sem.

„A legkevésbé sem érdekel, hogy ki van hatalmon és, hogy ez kinek az ötlete volt és, hogy ki dolgozott rajta. Azért jöttem, hogy gratuláljak azoknak az embereknek, akik ezt megvalósították, mivel nem csak Zlatibor, hanem egész Szerbia számára jelentős eredményt értek el. Véleményem szerint Szerbiának így kell működnie és így kell hozzáállnia a dolgokhoz.”

A panoráma felvonóhálózat átadóján Aleksandar Vučić a térségben megvalósulásra váró egyéb fejlesztésekről is beszélt.

„Kétség sem férhet hozzá, hogy segíteni fogunk a zlatibori kerülőút, illetve a Ponikvéhez vezető út kiépítésében. Majd meglátjuk, hogy a Požegához vezető autópálya kiépítését követően, hogyan fog elkészülni az Užicéhez vezető gyorsforgalmi út, valamint az elágazás Kotroman és Višegrad irányába. Meglátjuk, hogy milyen módon tudjuk Zlatibort közelebb hozni Belgrádhoz, illetve az ország más központjaihoz.”

A világ leghosszabb panoráma felvonóhálózatának kiépítése 2016-ban vette kezdetét. A zlatibori beruházás 13 millió euróba került.

panorámalift
gondola
Zlatibor
Aleksandar Vučić

Most

13:35, Frissítve: 14:16

Ma van Szent György napja

Az igazi tavasz kezdetét a néphagyomány e naptól számítja, az állattartók ilyenkor hajtották ki a juhokat és a szarvasmarhákat.
13:18, Frissítve: 14:11

Minden cseppje aranyat ér

Megérkezett a gazdák által várva várt csapadék. Vajdaság legnagyobb részén 10 és 15 milliméter közötti eső hullott az elmúlt egy napban.
11:14, Frissítve: 13:09

Gyulán gyűlnek össze a világ tűzoltói májusban

24. Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúrára négy napon át, május 09-e és 12-e között várják nemcsak a szakmabelieket, hanem mindenkit, aki szeretne részt venni egy nagyszabású, attraktív és látványos programon.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.