Ugrás a tartalomra

Visegrádi kormányfői csúcstalálkozó Prágában

2020.01.16
15:07
2020.01.16
19:33
Forrás
hirado.hu
Orbán Viktor Sebastian Kurzcal is egyeztetett.

Ausztria természetes partnere Magyarországnak és a visegrádi csoportnak, sok területen együttműködhetnek – mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök csütörtökön Prágában, a V4-ek és Ausztria vezetőinek csúcstalálkozóján. A visegrádi csoport, azaz Csehország,Lengyelország, Magyarország és Szlovákia miniszterelnökei az osztrák kancellárral egyeztettek, majd közös sajtótájékoztatót tartottak.

Orbán Viktor kiemelte: Ausztria fontos maradt Közép-Európának, mint befektető, piaci és kereskedelmi partner. Ha a migránsok Magyarországon keresztül áttörnek Ausztriába, akkor vagy ott maradnak, vagy továbbmennek Németországba, ezért Ausztriának is érdeke, hogy a magyar határvédelem sikeres legyen – magyarázta. A magyar miniszterelnök szerint a mai találkozó legnagyobb eredménye, hogy azonosították az együttműködés területeit: ilyen a migráció, a biztonság, a határvédelem, a versenyképesség, a klímavédelem és a bővítés. Ugyanakkor azonosították az együtt nem működés területeit is: ilyen a nukleáris energia – tette hozzá. Megjegyezte: a V4-országoknak különösen fontos volt ez a találkozó, mert jelezte a külvilágnak, hogy nem elzárkózni akarnak, hanem keresik az együttműködést a többi európai országgal.

Prága
Visegrádi négyek
V4-ek
V4-ek csúcstalálkozója
Orbán Viktor
Sebastian Kurz
illegális migráció

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.