Ugrás a tartalomra
MTI/Balogh Zoltán

A visegrádi országok államfőinek csúcstalálkozója

2019.10.02
13:20
2020.03.15
10:11
Forrás
MTI
Kétnapos visegrádi államfői csúcs kezdődik ma este Csehországban. Kiemelt téma lesz a V4-ek érdekeinek érvényesítése az Európai Unióban.

Aleksandar Vučić szerb és Borut Pahor szlovén elnök is csatlakozik a tárgyalásokhoz. A cseh elnöki hivatal közleménye szerint a visegrádi államfők az első napon két megbeszélést tartanak, míg a második napi, harmadik megbeszélésen Borut Pahor szlovén és Aleksandar Vučić szerb elnök is csatlakozik hozzájuk. Itt a megbeszélések középpontjában az EU bővítése, a regionális és kétoldalú kapcsolatok, továbbá a rendszerváltás utáni gazdasági szerkezetváltás áll. A kétnapos találkozó eredményeiről az elnökök holnap délután sajtóértekezleten számolnak be.

visegrádi országok
V4-ek
csúcstalálkozó
Csehország
Andrzej Duda
Zuzana Čaputová
Miloš Zeman
Lengyelország
Szlovákia
Borut Pahor
Szlovénia
Áder János

Most

13:42, Frissítve: 13:54

Marad a perzselő napsütés

A hét második felében is perzselő napsütésre és 35 fok feletti csúcshőmérsékletekre kell számítani térségünkben.
12:36, Frissítve: 15:53

Folyamatosan gyengül a forint az euróval szemben

Hétfőn már a 404-es határt is átlépte. A magyar fizetőeszköz értékvesztését a nemzeti bank folyamatosan igyekszik enyhíteni. Kedden például jelentősen emeltek az alapkamaton, amivel némi enyhülést tudtak elérni.
12:18, Frissítve: 12:23

Szabadka jövőjéről Belgrádban

Szabadka építészeti hagyatékának jövőjéről, valamint a Szabadka-Szeged vasútvonal felújításáról is előadást tartottak Belgrádban. Az esemény a VMSZ belgrádi szervezetének szervezésében valósulhatott meg.
12:09

Lesznek új oldtimerek?

Több tucat oldtimert és Tomos motorkerékpárt csodálhatnak meg a hétvégén a veterán járművek kedvelői Szabadkán és környékén.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.