Ugrás a tartalomra

Vissza nem térítendő támogatás Szerbiának

2021.04.23
15:45
2021.04.23
16:50
Forrás
Pannon RTV
86 millió euró vissza nem térítendő támogatást kapott Szerbia az EU-tól.

Szeretnék köszönetet mondani a brüsszeli politikusoknak, de azoknak az uniós polgároknak is, akiknek köszönhetően jelentős forrás juthat Szerbia számára. Ezt a pénzt elkölthették volna hazájukban is, de köszönöm, hogy Szerbiának adták - nyilatkozta Aleksandar Vučić. Ezek olyan források, amiket már elfogadott tervekre és programokra költenek - szögezte le a szerb államfő.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Ezek elsősorban strukturális jellegű programok és projektek, az oktatás fejlesztésétől és előrehaladásától a vállalkozásfejlesztésig. Továbbá innovációs befektetések, egészen a jogállamiság hatékonyságának növeléséig, de erről egyszer még részletesebben beszélek majd. Fontos még az energetika, a zöld programok, vagyis a környezetvédelem, amely egyre nagyobb jelentőségű a fejlett és sikeres társadalmakban. Befektetünk még a szennyvíztisztító-rendszerek kiépítésébe, amelyek nélkül nincs normális és rendes életszínvonal városaink és községeink polgárai számára.”

Aleksandar Vučić
Európai Unió
támogatás
vissza nem térítendő támogatás
euró

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.