Ugrás a tartalomra
Tanjug/Pool Photo via AP/Daniel Leal-Olivas

Visszahívja EU-s diplomatáit Boris Johnson

2019-08-12
15:27
Forrás
B92
Napokon belül visszahívja Boris Johnson brit miniszterelnök a Brüsszelbe és az európai uniós intézményekbe delegált diplomatákat.

A lépéssel Nagy-Britannia erőteljes üzenetet akar küldeni az EU felé arról, hogy október 31-én az ország kilép a szövetségből. Johnson korábban úgy nyilatkozott, hogy ezzel megszabadítja a brit diplomáciát az európai ügyektől. Szakértők szerint azonban káros a döntés, mivel így a szigetországnak többé nem lenne betekintése a EU döntéshozatalába.

Boris Johnson
Nagy-Britannia
diplomaták
Európai Unió
Brüsszel
Brexit

Most

22:27, Frissítve: 22:44

Ismét erdőtűz pusztít Gran Canaria szigetén

Mintegy négyezer embert kellett kitelepíteni a Kanári-szigetekhez tartozó Gran Canarián tomboló erdőtűz miatt – közölte a Kanári-szigetek elnöke vasárnapi rendkívüli sajtótájékoztatóján.
22:04

Százezrek tüntettek békésen Hongkongban

Több százezren tüntettek békésen vasárnap Hongkongban, azt mutatva, hogy a mozgalom továbbra is széles támogatást tud maga mögött a nemzetközi repülőtér működését megbénító ülőtüntetés után is.
21:35, Frissítve: 21:41

Kiirtotta családját egy orosz tizenéves

Meggyilkolta családjának öt tagját, majd önmagával is végzett egy tizenéves a Volga-menti Uljanovszk megye Patrikejevo falujában - jelentették vasárnap orosz hírügynökségek.
16:10, Frissítve: 16:48

Dinnyét vegyenek!

A közkedvelt nyári gyümölcs kilóját a szabadkai tejpiacon már 15 dinárért is meg lehetett vásárolni a hétvégén. Vasárnap rengeteg friss terméket kínáltak az árusok, de vásárolókból sem volt hiány.

Népszerű

Szakad a hó Ausztráliában

Hideghullám érte el Délkelet-Ausztráliát, a hegyvidéki területeken a hőmérséklet -3 fok körül mozgott.

Közel 200 km/h-val száguldozott

193 kilométeres óránkénti sebességgel haladt egy 24 éves férfi a szerbiai Rača település olyan útszakaszán ahol a sebességkorlátozás 80 km/h volt.