Ugrás a tartalomra
FoNet/Nenad Đorđević

Vizsgálatot indítanának Vojislav Šešelj ellen Horvátországban

2018.04.29
13:28
Forrás
Tanjug, Večernji list
Az ottani új főügyész, Dražen Jelenić amiatt kezdeményezi az eljárást a Szerb Radikális Párt elnöke ellen, mert az nemrég megtaposta a horvát zászlót a szerbiai parlamentben.

A horvát főügyész úgy véli, Šešelj tette fenyegetést jelent Horvátország állampolgárai számára és sérti az állam hírnevét. Nehézséget jelent a bizonyítás során, hogy nincs felvétel arról, hogy a szerb radikális pártelnök mit tett a horvát zászlóval, ezért kezdeti lépésként annak a horvát küldöttség a tagjait hallgatják meg, akik az eset idején a szerbiai képviselőházban tartózkodtak.

Vojislav Šešelj
Horvátország
vizsgálat

Most

20:32, Frissítve: 20:52

Hetvenezren várólistán

Csaknem hetvenezren vannak a kórházak várólistáján Szerbiában. Egy komplikált csípő vagy térdműtétre akár 10 évet is várni kell az állami betegellátásban.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Két rendszámfelismerő rendőrautó Szabadkának

Két új rendőrautóval gazdagodott a Szabadkai Rendőrigazgatóság. A két jármű rendszámfelismerő rendszerrel és kamerákkal is fel van szerelve a közlekedési rendészet igényeihez igazítva.