Ugrás a tartalomra

Vízum kell, ha Tunézia és Burundi lakosai Szerbiába utaznak

2022.10.21
07:23
2022.10.21
07:34
Forrás
Szerbiai RTV
Szerbia vízumkötelezettséget vezet be Tunézia és Burundi lakosaival szemben. Az Európai Unió üdvözölte a döntést.

Várhelyi Olivér uniós bővítési biztos Twitter-oldalán számolt be erről. Azt írja, Szerbia fontos lépést tett a harmadik országok számára kötelező vízumok európai listájához való igazodás érdekében, valamint reményét fejezte ki, hogy hamarosan további javulást lehet majd látni. Az elmúlt hónapokban egyébként nagy számban érkeztek illegális bevándorlók azokból az országokból, amelyekre vízumot vezet be Szerbia.

vízum
Szerbia
Tunézia
Burundi
Várhelyi Olivér

Most

13:32

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Elkezdődött a Magyar Nemzeti Tanács kétnapos egyetemi felkészítő tábora Újvidéken. A képzés február óta zajlott online, mától jelenléti formában folytatódik az újvidéki Európa Kollégiumban, ahová több mint 50 végzős középiskolás érkezett.
11:06, Frissítve: 11:11

Verstappené a Red Bull századik pole pozíciója

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtol majd az élről.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.