Ugrás a tartalomra

Vlagyimir Putyin negyedszer teszi le az elnöki esküt

2018.05.07
09:49
2018.05.07
09:54
Forrás
hirado.hu
Beiktatásának napján az államfő előre láthatóan a moszkvai Kremlben meg fogja nevezni az új orosz kormány miniszterelnökét, akinek jelöltségét az orosz parlament alsóháza kedden meg fogja vitatni.

Várakozások szerint a miniszterelnök továbbra is Dmitrij Medvegyev lesz. Putyin, aki a március 18-i választáson a hivatalos adatok szerint a leadott szavazatok csaknem 77 százalékát kapta meg, jelentős változásokat ígért kampánybeszédében. Azt vetítette előre, hogy Oroszország, kiszakadva a szénhidrogén-árak függőségéből, egyike lesz a világ öt vezető gazdaságának, a szegénység szintje a jelenlegi felére csökken, és az egy főre eső hazai össztermék másfélszeresére nő.

Vlagyimir Putyin
Kreml
Moszkva

Most

11:06, Frissítve: 11:11

Verstappené a Red Bull századik pole pozíciója

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtol majd az élről.
10:14

Verséneklő koncertet tartottak Ürményházán

A Vajdaságban tevékenykedő három Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának együttműködésével jött létre a magyar költészet napja alkalmából megrendezett zenés műsor, amit az ürményházi Szent Anna Római Katolikus Templomban mutattak be.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.