Ugrás a tartalomra

VMDK: Hátralépés a nemzeti tanácsokról szóló törvény módosítása

2018.06.06
12:36
2024.03.19
08:40
Forrás
Pannon RTV
A VMDK szerint a nemzeti tanácsokról szóló törvény módosítása nem felel meg a délvidéki magyarság igényeinek.

Szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége azt írja, kielemezte a jogszabály javaslatát, és azt diszkriminatívnak és komoly hátralépésnek tartja. A VMDK szerint többek között nem biztosítja a kulturális autonómiát és a nemzeti tanács közjogi illetékességét és csökkenti a szerzett jogokat.

Pásztor Bálint, a VMSZ-DCSP frakcióvezetője a Pannon RTV-nek korábban azt mondta, elégedettek a törvény módosítása terén elért eredményekkel, az eredeti, tavaly ősszel megfogalmazott első javaslathoz képest. Hozzátette azt is, hogy sikerült elérni, hogy az állam hivatalból frissítse a választói névjegyzéket az ősszel esedékes nemzeti tanácsi választások akadálymentes lebonyolításához. Sikerült a hatásköröket megőrizni, néhány hatáskört sikerült is visszaállítani, és kikerültek olyan katasztrofális rendelkezések a szövegből, amelyek még benne voltak néhány hónappal ezelőtt - hangsúlyozta Pásztor Bálint.

VMDK
nemzeti tanácsokról szóló törvény

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.