Ugrás a tartalomra

A VMDK szerint nem eredményesek a választások a szabálytalanságok miatt

2020.06.29
16:19
2020.06.29
17:01
Forrás
Pannon RTV
A 2020-as júniusi választások az elkövetett szabálytalanságok miatt nem tekinthetők eredményesnek – mondta el Csonka Áron, a VMDK elnöke mai óbecsei sajtótájékoztatóján.

A pártvezető szerint számos olyan visszaélés történt, amely kimeríti a választási csalás fogalmát, amelynek egyenes következménye, hogy több mint 200 szavazóhelyen ismétlik meg majd a választásokat. Csonka elmondta, a bojkottra biztató kampányukat sikeresnek látja, hiszen szerinte a közzétett részvételi adatokkal történtek manipulálások. Csonka hozzátette még, hogy további munkát fektetnek majd a szabálytalanságok felderítésébe.

Csonka Áron, elnök, VMDK: „A választások feltűnő módon délután négy órától gyorsultak be. Hiszen a választások napján a részvételi arány a nagyvárosokban 22-23 százalék körül alakult délután négy órakor, kisebb községekben pedig 30-35 százalék körül. Utána az utolsó négy órában pedig hatalmas ugrásokat mutattak ki, ami azt jelenti, hogy legalább 700-800 ezer polgár abban a négy órában állítólagosan elment szavazni.”

Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége
Csonka Áron
Választások 2020

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.