Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A VMDK szerint nem eredményesek a választások a szabálytalanságok miatt

2020-06-29
16:19
2020-06-29
17:01
Forrás
Pannon RTV
A 2020-as júniusi választások az elkövetett szabálytalanságok miatt nem tekinthetők eredményesnek – mondta el Csonka Áron, a VMDK elnöke mai óbecsei sajtótájékoztatóján.

A pártvezető szerint számos olyan visszaélés történt, amely kimeríti a választási csalás fogalmát, amelynek egyenes következménye, hogy több mint 200 szavazóhelyen ismétlik meg majd a választásokat. Csonka elmondta, a bojkottra biztató kampányukat sikeresnek látja, hiszen szerinte a közzétett részvételi adatokkal történtek manipulálások. Csonka hozzátette még, hogy további munkát fektetnek majd a szabálytalanságok felderítésébe.

Csonka Áron, elnök, VMDK: „A választások feltűnő módon délután négy órától gyorsultak be. Hiszen a választások napján a részvételi arány a nagyvárosokban 22-23 százalék körül alakult délután négy órakor, kisebb községekben pedig 30-35 százalék körül. Utána az utolsó négy órában pedig hatalmas ugrásokat mutattak ki, ami azt jelenti, hogy legalább 700-800 ezer polgár abban a négy órában állítólagosan elment szavazni.”

Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége
Csonka Áron
Választások 2020

Most

20:39, Frissítve: 23:00

Újvidéken is tüntetnek

Nem csak Belgrádban, hanem más szerbiai városokban is tüntetnek. Kruševacon, Kragujevacon és Újvidéken is utcára vonultak az emberek.
18:58, Frissítve: 21:43

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.
17:59, Frissítve: 21:43

Elhalasztják a Kanizsa Fesztet

A szervezők a járványügyi helyzetet figyelembe véve döntöttek a magyarkanizsai esemény elhalasztása mellett. Várhatóan ősszel tartják majd meg a rendezvényt.

Népszerű

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.