Ugrás a tartalomra

VMDP: A Fidesz-KDNP minél nagyobb győzelme a cél

2019.04.08
11:54
Forrás
Közlemény
A Fidesz-KDNP listáját támogatja a Vajdasági Magyar Demokrata Párt az EP-választáson.

A párt közleménye szerint a VMDP-t a kezdetektől szoros eszmei szálak fűzik a Fidesz nemzetpolitikai stratégiájához és mindazon erőfeszítésekhez, amelyek Magyarország politikai, pénzügyi és kulturális függetlenségének visszaszerzésére és megőrzésére, a birodalmi Európa gondolatának elutasítására és ehelyett a nemzetek Európájának megteremtésére irányulnak. Csorba Béla írása szerint az Európai Unió sorsdöntő szavazás előtt áll, és mi, vajdasági magyarok az elkövetkező években könnyen a saját bőrünkön fogjuk tapasztalni, hogy egyáltalán nem mindegy, vajon a migrációt támogató, vagy az annak megálljt parancsoló politikai erők erősödnek-e meg az Európai Parlamentben. A VMDP elnöke szerint részt vesznek a szavazásra jogosult vajdaság magyarok mozgósításában. Hozzáteszi, ennek érdekében a tagozataik és körzeti szervezeteik mind önállóan, mind a VMSZ rendezvényeinek és akcióinak támogatásával részt fognak venni a kampányban és a polgárok felvilágosításában.

EP-választás

Most

14:46

A mozi dallamai Szabadkán

Megtartotta év végi koncertjét a Pro Musica Kamarakórus női kara Szabadkán. A mozi dallamai című esten olyan ismert filmdalokból válogattak betétdalokat, mint a Muzsika hangja, az Apáca show vagy a Csinibaba.

Népszerű

Holtrészeg sofőrt kaptak el Magyarkanizsán

A magyarkanizsai Néphősök utcában állították meg a rendőrök szombaton azt a sofőrt, akiről hamarosan kiderült, szó szerint holtrészegen, 3,85 ezrelékes véralkoholszinttel vezette járművét.