Ugrás a tartalomra

VMDP: A Fidesz-KDNP minél nagyobb győzelme a cél

2019.04.08
11:54
Forrás
Közlemény
A Fidesz-KDNP listáját támogatja a Vajdasági Magyar Demokrata Párt az EP-választáson.

A párt közleménye szerint a VMDP-t a kezdetektől szoros eszmei szálak fűzik a Fidesz nemzetpolitikai stratégiájához és mindazon erőfeszítésekhez, amelyek Magyarország politikai, pénzügyi és kulturális függetlenségének visszaszerzésére és megőrzésére, a birodalmi Európa gondolatának elutasítására és ehelyett a nemzetek Európájának megteremtésére irányulnak. Csorba Béla írása szerint az Európai Unió sorsdöntő szavazás előtt áll, és mi, vajdasági magyarok az elkövetkező években könnyen a saját bőrünkön fogjuk tapasztalni, hogy egyáltalán nem mindegy, vajon a migrációt támogató, vagy az annak megálljt parancsoló politikai erők erősödnek-e meg az Európai Parlamentben. A VMDP elnöke szerint részt vesznek a szavazásra jogosult vajdaság magyarok mozgósításában. Hozzáteszi, ennek érdekében a tagozataik és körzeti szervezeteik mind önállóan, mind a VMSZ rendezvényeinek és akcióinak támogatásával részt fognak venni a kampányban és a polgárok felvilágosításában.

EP-választás

Most

17:48, Frissítve: 18:01

Magyar szempontból fontos brazil siker a csehek ellen

A brazil együttes - a magyar válogatott szempontjából kedvezően - 30-27-re legyőzte a cseh csapatot a dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság középdöntőjének utolsó fordulójában.
15:41, Frissítve: 17:15

Felszabadítják az országot

December 17-én szabadítsuk fel Belgrádot, Vajdaságot, Kragujevacot, Kruševacot és Kraljevot, ezt követően tavasszal pedig Újvidéket! Erre szólította fel a választókat szombat este a tartományi székvárosban tartott kampánygyűlésén Marinika Tepić.
13:49, Frissítve: 16:36

Még biztosabb lehet a gázellátás

Üzembe helyezték a szerb–bolgár gázösszekötő rendszert a Niš melletti Trupale falunál. Ezzel újabb alternatív földgázellátási útvonalat kapott az ország. A vezeték kiépítésének összértéke 94 millió euró volt.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.