Ugrás a tartalomra

VMDP: A Fidesz-KDNP minél nagyobb győzelme a cél

2019.04.08
11:54
Forrás
Közlemény
A Fidesz-KDNP listáját támogatja a Vajdasági Magyar Demokrata Párt az EP-választáson.

A párt közleménye szerint a VMDP-t a kezdetektől szoros eszmei szálak fűzik a Fidesz nemzetpolitikai stratégiájához és mindazon erőfeszítésekhez, amelyek Magyarország politikai, pénzügyi és kulturális függetlenségének visszaszerzésére és megőrzésére, a birodalmi Európa gondolatának elutasítására és ehelyett a nemzetek Európájának megteremtésére irányulnak. Csorba Béla írása szerint az Európai Unió sorsdöntő szavazás előtt áll, és mi, vajdasági magyarok az elkövetkező években könnyen a saját bőrünkön fogjuk tapasztalni, hogy egyáltalán nem mindegy, vajon a migrációt támogató, vagy az annak megálljt parancsoló politikai erők erősödnek-e meg az Európai Parlamentben. A VMDP elnöke szerint részt vesznek a szavazásra jogosult vajdaság magyarok mozgósításában. Hozzáteszi, ennek érdekében a tagozataik és körzeti szervezeteik mind önállóan, mind a VMSZ rendezvényeinek és akcióinak támogatásával részt fognak venni a kampányban és a polgárok felvilágosításában.

EP-választás

Most

21:33, Frissítve: 21:52

Exit poll: a HDZ nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani

A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség nyert a horvát parlamenti választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló és az urnazárás után nyilvánosságra hozott felmérésből.
20:29, Frissítve: 20:38

Megkezdődött az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben

Az Európai Tanácsot alkotó vezetők gazdasági és versenyképességi kérdésekről, az ukrajnai háborúról, az EU és Törökország közötti kapcsolatokról, a közel-keleti konfliktusról és a libanoni fejleményekről fognak tárgyalni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.