Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A VMSZ egy helyi közösségben szerzett többséget a törökkanizsai választásokon

2018-02-12
09:26
2018-02-12
17:45
Forrás
Pannon RTV
A tegnapi törökkanizsai helyi közösségi választásokon Szerbkeresztúr kivételével, ahol egy polgári csoport is indult, csak a SZHP és a VMSZ jelöltjeire voksolhattak a szavazópolgárok.

Míg a község falvaiban 50 százalék körül mozgott a részvételi arány, addig Törökkanizsán a szavazópolgárok megközelítőleg 35 százaléka járult az urnák elé. A törökkanizsai Živan Tornjanski is fontosnak tartotta, hogy részt vegyen a voksoláson. „Először is a higiéniát, a tisztaságot kellene fenntartani, meg befektetőket hozni, hogy az embereknek legyen munkahelyük.”

A Szerb Haladó Párt szerbkeresztúri listavezetője elégedett pártja választási eredményeivel.

Radovan Jančić, listavezető (SZHP), Szerbkeresztúr: „Törökkanizsán, Szerbkeresztúron, Gyálán és Oroszlámoson is megszereztük a mandátumok többségét. A Vajdasági Magyar Szövetség viszont Majdány-Rábé helyi közösségben egyedül indult a választásokon.”

Történelmi sikerként könyveli el a VMSZ jelöltjeinek eredményeit Újhelyi Nándor, a párt községi szervezetének elnöke. Elmondta, ha a mandátumok számában nem is növekedett a befolyásuk a helyi közösségek tanácsaiban, lényegesen több voksot kaptak a polgároktól, mint négy évvel ezelőtt.

Újhelyi Nándor, elnök, a VMSZ törökkanizsai községi szervezete: „Törökkanizsán eddig is három mandátumunk volt, és ezt a pozíciónkat megerősítettük oly módon, hogy a négy évvel ezelőtti eredményekhez viszonyítva több mint 40 százalékkal több szavazatot kaptunk.”

Oroszlámoson ez az arány 50 százalék, Majdány-Rábé helyi közösség tanácsának pedig mind az öt tagját a VMSZ képviselői adják majd.

VMSZ
Törökkanizsa

Most

18:47, Frissítve: 19:50

Nők tárlata Magyarkanizsán

A magyarkanizsai Dobó Tihamér Képtárban megnyílt a Nők tárlata elnevezésű képzőművészeti és kézimunka-kiállítás, amelyen majdnem száz nő alkotását tekinthetik meg az érdeklődők.
17:06, Frissítve: 17:36

Községi szavalóverseny Zentán

Községi szavalóversenyt tartottak ma délelőtt Zentán. Az általános iskolák felsős diákjai versenyeztek a legjobbnak járó diplomáért és a továbbjutásért.

Népszerű

rendőr

Enyhébb büntetés a városi gyorshajtóknak

A szerbiai közlekedésbiztonsági törvénytervezet egyik váratlan újdonsága, hogy enyhébb büntetésekkel számolhatnak azok, akik lakott településen lépik át a megengedett sebességet.