Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A VMSZ egy helyi közösségben szerzett többséget a törökkanizsai választásokon

2018-02-12
09:26
2018-02-12
17:45
Forrás
Pannon RTV
A tegnapi törökkanizsai helyi közösségi választásokon Szerbkeresztúr kivételével, ahol egy polgári csoport is indult, csak a SZHP és a VMSZ jelöltjeire voksolhattak a szavazópolgárok.

Míg a község falvaiban 50 százalék körül mozgott a részvételi arány, addig Törökkanizsán a szavazópolgárok megközelítőleg 35 százaléka járult az urnák elé. A törökkanizsai Živan Tornjanski is fontosnak tartotta, hogy részt vegyen a voksoláson. „Először is a higiéniát, a tisztaságot kellene fenntartani, meg befektetőket hozni, hogy az embereknek legyen munkahelyük.”

A Szerb Haladó Párt szerbkeresztúri listavezetője elégedett pártja választási eredményeivel.

Radovan Jančić, listavezető (SZHP), Szerbkeresztúr: „Törökkanizsán, Szerbkeresztúron, Gyálán és Oroszlámoson is megszereztük a mandátumok többségét. A Vajdasági Magyar Szövetség viszont Majdány-Rábé helyi közösségben egyedül indult a választásokon.”

Történelmi sikerként könyveli el a VMSZ jelöltjeinek eredményeit Újhelyi Nándor, a párt községi szervezetének elnöke. Elmondta, ha a mandátumok számában nem is növekedett a befolyásuk a helyi közösségek tanácsaiban, lényegesen több voksot kaptak a polgároktól, mint négy évvel ezelőtt.

Újhelyi Nándor, elnök, a VMSZ törökkanizsai községi szervezete: „Törökkanizsán eddig is három mandátumunk volt, és ezt a pozíciónkat megerősítettük oly módon, hogy a négy évvel ezelőtti eredményekhez viszonyítva több mint 40 százalékkal több szavazatot kaptunk.”

Oroszlámoson ez az arány 50 százalék, Majdány-Rábé helyi közösség tanácsának pedig mind az öt tagját a VMSZ képviselői adják majd.

VMSZ
Törökkanizsa

Most

16:45

Tartós lehűlés jön

A hét eleji napos idő után a hét második felében végre megérkezhet a késő őszies, hideg idő vidékünkre.
16:27

Jön a tél és vele a szmog

A tél közeledtével egyre nagyobb a lehetősége a szmog kialakulásának a városokban. Elsősorban a helytelen tüzelés miatt a késő délutáni és esti órákban romlik a levegő minősége.
15:45

Ranieri visszatér a Premier League-be

Már nem Slaviša Jokanović az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban utolsó helyen álló Fulham menedzsere. A labdarúgóklub az olasz Claudio Ranierit nevezte ki menedzsernek.
15:36

Putyin Szerbiába látogat

Alekszandr Csepurint, Oroszország belgrádi nagykövetét fogadta ma Aleksandar Vučić szerb államfő a szerb fővárosban. A találkozón szó esett Vlagyimir Putyin esedékes szerbiai látogatásáról is.

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Vasárnap kora este sűrű füst gomolygott az Arsenije Čarnojević és a Szép Ferenc utca kereszteződésénél. A közlekedés teljesen megbénult, mert a látási viszonyok minimálisra csökkentek.

Látványkonyhával várja vendégeit a Varga Csárda

Ünnepséggel, állófogadással nyitotta meg kapuit az új Varga Csárda Magyarkanizsán. Az egykori Halászcsárda helyén kialakított új étterem látványkonyhával és széles halétel különlegességekkel szolgál.

Állami ünnep van

A ma és holnap állami ünnep van Szerbiában, ezért a hétfő is munkaszüneti nap.

Sok rendőr szakmát vált

Egyre több közrendőr és tiszt hagyja el hivatását és választ másik szakmát magának - tájékoztat a szerbiai rendőrök reprezentatív szakszervezete.