Ugrás a tartalomra

A VMSZ egy helyi közösségben szerzett többséget a törökkanizsai választásokon

2018.02.12
09:26
2024.03.19
08:32
Forrás
Pannon RTV
A tegnapi törökkanizsai helyi közösségi választásokon Szerbkeresztúr kivételével, ahol egy polgári csoport is indult, csak a SZHP és a VMSZ jelöltjeire voksolhattak a szavazópolgárok.

Míg a község falvaiban 50 százalék körül mozgott a részvételi arány, addig Törökkanizsán a szavazópolgárok megközelítőleg 35 százaléka járult az urnák elé. A törökkanizsai Živan Tornjanski is fontosnak tartotta, hogy részt vegyen a voksoláson. „Először is a higiéniát, a tisztaságot kellene fenntartani, meg befektetőket hozni, hogy az embereknek legyen munkahelyük.”

A Szerb Haladó Párt szerbkeresztúri listavezetője elégedett pártja választási eredményeivel.

Radovan Jančić, listavezető (SZHP), Szerbkeresztúr: „Törökkanizsán, Szerbkeresztúron, Gyálán és Oroszlámoson is megszereztük a mandátumok többségét. A Vajdasági Magyar Szövetség viszont Majdány-Rábé helyi közösségben egyedül indult a választásokon.”

Történelmi sikerként könyveli el a VMSZ jelöltjeinek eredményeit Újhelyi Nándor, a párt községi szervezetének elnöke. Elmondta, ha a mandátumok számában nem is növekedett a befolyásuk a helyi közösségek tanácsaiban, lényegesen több voksot kaptak a polgároktól, mint négy évvel ezelőtt.

Újhelyi Nándor, elnök, a VMSZ törökkanizsai községi szervezete: „Törökkanizsán eddig is három mandátumunk volt, és ezt a pozíciónkat megerősítettük oly módon, hogy a négy évvel ezelőtti eredményekhez viszonyítva több mint 40 százalékkal több szavazatot kaptunk.”

Oroszlámoson ez az arány 50 százalék, Majdány-Rábé helyi közösség tanácsának pedig mind az öt tagját a VMSZ képviselői adják majd.

VMSZ
Törökkanizsa

Most

13:32

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Elkezdődött a Magyar Nemzeti Tanács kétnapos egyetemi felkészítő tábora Újvidéken. A képzés február óta zajlott online, mától jelenléti formában folytatódik az újvidéki Európa Kollégiumban, ahová több mint 50 végzős középiskolás érkezett.
11:06, Frissítve: 11:11

Verstappené a Red Bull századik pole pozíciója

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtol majd az élről.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.