Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A VMSZ egy helyi közösségben szerzett többséget a törökkanizsai választásokon

2018-02-12
09:26
2018-02-12
17:45
Forrás
Pannon RTV
A tegnapi törökkanizsai helyi közösségi választásokon Szerbkeresztúr kivételével, ahol egy polgári csoport is indult, csak a SZHP és a VMSZ jelöltjeire voksolhattak a szavazópolgárok.

Míg a község falvaiban 50 százalék körül mozgott a részvételi arány, addig Törökkanizsán a szavazópolgárok megközelítőleg 35 százaléka járult az urnák elé. A törökkanizsai Živan Tornjanski is fontosnak tartotta, hogy részt vegyen a voksoláson. „Először is a higiéniát, a tisztaságot kellene fenntartani, meg befektetőket hozni, hogy az embereknek legyen munkahelyük.”

A Szerb Haladó Párt szerbkeresztúri listavezetője elégedett pártja választási eredményeivel.

Radovan Jančić, listavezető (SZHP), Szerbkeresztúr: „Törökkanizsán, Szerbkeresztúron, Gyálán és Oroszlámoson is megszereztük a mandátumok többségét. A Vajdasági Magyar Szövetség viszont Majdány-Rábé helyi közösségben egyedül indult a választásokon.”

Történelmi sikerként könyveli el a VMSZ jelöltjeinek eredményeit Újhelyi Nándor, a párt községi szervezetének elnöke. Elmondta, ha a mandátumok számában nem is növekedett a befolyásuk a helyi közösségek tanácsaiban, lényegesen több voksot kaptak a polgároktól, mint négy évvel ezelőtt.

Újhelyi Nándor, elnök, a VMSZ törökkanizsai községi szervezete: „Törökkanizsán eddig is három mandátumunk volt, és ezt a pozíciónkat megerősítettük oly módon, hogy a négy évvel ezelőtti eredményekhez viszonyítva több mint 40 százalékkal több szavazatot kaptunk.”

Oroszlámoson ez az arány 50 százalék, Majdány-Rábé helyi közösség tanácsának pedig mind az öt tagját a VMSZ képviselői adják majd.

VMSZ
Törökkanizsa

Most

22:44, Frissítve: 22:52

A Real Madrid nyerte az Euroligát

A férfi kosárlabda Euroliga 2017–2018-as kiírásának belgrádi döntőjében a Real Madrid 85–80-ra legyőzte a címvédő Fenerbahcét.
20:58, Frissítve: 21:09

Magabiztos TSC győzelem

A topolyai TSC hazai pályán 3:0-ra legyőzött az užicei Sloboda csapatát a Szerb Labdarúgó Első Liga 28. fordulójában.
18:12

Újvidékre került a fődíj

Az újvidéki Sanja Mančetić nyerte az idei Nemzetközi Mezőgazdasági Vásár fődíját, egy rotációs kapával felszerelt középteljesítményű traktort az Agropanonka jóvoltából.
17:52, Frissítve: 18:01

ESPN: Szerbia nem jut be a nyolcaddöntőbe

Szerbia válogatottja nagyon jó, de nem tudnak majd bejutni a nyolcaddöntőbe a jövő hónapban kezdődő oroszországi világbajnokságon - ismerteti előzetes elemzését a szerb csapatról az ESPN.

Népszerű

Orbánt fogadja Pásztor István

Orbán Viktor Szabadkán

Megérkezett Szabadkára Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök először Pásztor Istvánnal, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökével találkozott a VMSZ székházában.
FIDESZ - KDNP

Országosan tarolt a Fidesz

Országgyűlési választásokat tartottak Magyarországon. Az Index hírportál szerint országosan tarolt a Fidesz, Budapesten pedig a baloldalra szavaztak többen.