Ugrás a tartalomra
https://www.srbija.gov.rs/

VMSZ képviselők a nemzeti közösségekről és mezőgazdaságról a parlamentben

2020-10-28
19:19
2020-10-28
19:30
Forrás
Pannon RTV
Az új kormányösszetételről folytatott parlamenti vitában dr. Pásztor Bálint frakcióvezető mellett a Vajdasági Magyar Szövetség két másik köztársasági képviselője is felszólalt.

Vicsek Annamária elsősorban a nemzeti közösségekről, Juhász Attila pedig mezőgazdasági kérdésekről tájékoztatta képviselőtársait.

A korábban oktatási államtitkárként tevékenykedő Vicsek Annamária örömmel nyugtázta, hogy jól halad, és folytatódni fog a 2018-ban megkezdett széles körű tanügyi reform. A Vajdasági Magyar Szövetség számára fontos, hogy a magyar anyanyelvű diákok épp olyan színvonalas oktatásban részesülnek, mint a szerb osztályba járó társaik: „Példaként hoznám fel, hogy a Covid19-járvány idején, a márciustól júniusig tartó időszakban, azokat a tanórákat, amelyeket szerb nyelven vettek fel a távoktatás céljából, azokkal egyidőben lettek felvéve az órák nyolc nemzeti közösség nyelvén, így magyar nyelven is, ami a mi esetünkben kiemelten fontos.”

Juhász Attila, aki az előző kormányban mezőgazdasági államtitkár volt, azt ecsetelte, mekkora lépéseket tettek a mezőgazdaság fellendítése érdekében. Fontos azonban, hogy a most felálló kormány megoldja a mezőgazdasági termelők nyugdíjbiztosításának kérdését, a bejegyzett gazdaságok nagyságának függvényében: „Ami a terveket illeti, úgy gondolom, hogy az elkövetkező időszakban rendkívül fontos lesz a fiatal földművesek támogatása, de segítenünk kell továbbra is minden mezőgazdasági egyesület munkáját, megerősíteni és minél jobban segíteni a családi földműves gazdaságokat.”

A posztján maradó Branislav Nedimović mezőgazdasági miniszter a biztosítéka annak, hogy a mezőgazdaság fellendítése folytatódik majd - szögezte le a Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti képviselője.

Vajdasági Magyar Szövetség
Dr. Pásztor Bálint
Vicsek Annamária
Juhász Attila
VMSZ

Most

20:59

Moszkvában megkezdődött a feliratkozás a védőoltásra

Moszkvában pénteken megkezdődött a feliratkozás a Covid-19 járvány elleni tömeges védőoltásra, Szergej Szobjanyin polgármestere elmondta, hogy az első napon ötezren jelentkeztek a veszélyeztetettségük miatt elsőbbséget élvező szakmai csoportokból.
19:06

Elhalasztják a TSC meccsét

Elhalasztják a TSC labdarúgóklub hétvégi, a Javor otthonában esedékes szuperligás mérkőzését, miután a topolyaiak több játékosuk koronavírusos megbetegedésére hivatkozva kérelmezték ezt a ligától.
17:01, Frissítve: 17:13

Több belgrádi vendéglátós a csőd szélére került

Az új járványügyi intézkedések miatt az eddigieknél is nagyobb mértékű veszteségekkel kell számolniuk a fővárosi vendéglátósoknak - panaszolják. Szerintük a felgyülemlett kiadások miatt már így is sokukat a teljes csőd fenyegeti.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.