Ugrás a tartalomra

VMSZ lakossági fórum Bácsföldváron

2018.03.14
09:48
2018.03.14
15:45
Forrás
Pannon RTV
A magyar országgyűlési választásokon való részvétel fontosságáról beszéltek tegnap este a bácsföldvári Újfalusi Klubban. A lakossági fórumot a Vajdasági Magyar Szövetség szervezte.

A határon túlról érkező szavazatok ezúttal nagyobb súllyal esnek majd latba, mint négy évvel ezelőtt– értettek egyet a kérdésben a szakértők.     

Már a 361 ezret is meghaladja azoknak a magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgároknak a száma, akiket névjegyzékbe vettek a magyar országgyűlési választásra, ebből több mint 50 ezren vajdaságiak. Kávai Szabolcs történész szerint az ő szavazataik jelentősen befolyásolhatják a választási eredményeket.

Kávai Szabolcs, történész: „Nagyon fontosnak tartom. Számunkra is húsbavágó kérdés, hogy kik fognak Magyarországon kormányt alakítani, mi nem vagyunk kívülállók, hiszen már ezer szállal kapcsolódunk Magyarországhoz.”

A vajdasági magyar fiatalok előtt sokkal több lehetőség áll, mint korábban, ami részben a magyarországi támogatásoknak, részben a vajdasági magyar érdekképviseletnek köszönhető – jelentette ki Erdődi Edvina jogász Bácsföldváron.

Erdődi Edvina, jogász: „Így születhetett meg Vajdaságban a gazdaságélénkítő program, aminek köszönhetően én úgy gondolom, hogy megnövekedett a munkába állás esélye. Azt is ki kell hangsúlyozni, hogy Szerbiában ehhez szükség volt egy befogadó szándékra is.”

A magyar kormány nemzeti identitást erősítő erőfeszítéseiért és támogatásáért cserébe most a vajdasági magyarságnak is felelősséget kell vállalnia a választásokon való részvétellel. Dolinszky Gábor szerint ezért kell szavazásra buzdítani.

Dolinszky Gábor, evangélikus lelkész: „Ne csak mi regisztráljunk a választási névjegyzékbe, vagy vegyünk részt a választási folyamatban, hanem biztassunk másokat is, hiszen ez arról szó, hogy a magyar nemzetnek jó volna szerintem, ha most már összefogna.”

A szervezők bejelentették, a szavazással, illetve a regisztrációval kapcsolatban a VMSZ aktivistái a terepet járják és segítenek a lakosságnak.

VMSZ
Bácsföldvár

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.