Ugrás a tartalomra

A VMSZ már a hét elején tárgyal az ingázók helyzetéről

2020.07.12
21:48
Forrás
Közlemény
A VMSZ, ahogyan eddig, úgy ezután is mindent meg fog tenni a vajdasági magyar közösség egészségügyi és egzisztenciális érdekeinek védelméért - írja a párt vasárnap közzétett Facebook-bejegyzésében.

Azt írják, a mai napon felvették a kapcsolatot Magyarország Kormányával és az illetékes hatóságokkal az ingázók és a mezőgazdasági idénymunkások érdekében, hogy a hétfői és a keddi napon megszülessenek azok a rendelkezések, amelyek július 15-től is garantálják korlátozásmentes belépésüket Magyarországra.

Hozzáteszik, folyamatosan egyeztetni fognak a magyarországi döntéshozókkal a mielőbbi még kedvezőbb zöld zónába történő átminősítésről a szerbiai járványhelyzet függvényében.

Mint ismeretes, a globális koronavírus-helyzet romlása miatt Magyarországon a mai napon új kormányrendeletet tettek közzé, amelyben egyoldalúan szabályozzák a külföldről történő belépést. Szerbiát jelenleg a sárga zónába helyezték, amely a VMSZ álláspontja szerint méltányos és maximálisan figyelembe veszi a vajdasági magyar közösség érdekeit, tekintettel a Szerbia területén tapasztalható negatív járványügyi tendenciára.

A VMSZ Facebook-bejegyzésében továbbá hozzáteszik, a kihirdetett jogszabállyal kapcsolatos további kérdésekkel közvetlenül Magyarország szerbiai külképviseleteihez kell fordulni.

VMSZ
Vajdasági Magyar Szövetség
ingázók
magyar kormány
határ
szigorítás

Most

Népszerű

Álommunka, álombér?

Egyetlen napot sem kell várniuk, hogy munkát kapjanak, a fizetésük pedig több mint 200 ezer dinár is lehet. A felmérések szerint jelenleg a gépészmérnökök a legkeresettebbek a szerbiai munkaerőpiacon.