Ugrás a tartalomra

A VMSZ sikere Muzslyán és Szentmihályon

2021.05.24
19:16
2021.05.24
19:23
Forrás
Pannon RTV
Nagybecskerek város 29 helyi közösségében voltak választások vasárnap. Ezúttal várakozáson felüli volt a részvétel.

Muzslyán 6820 bejegyzett szavazó közül 1700-an járultak az urnák elé. Nem hivatalos adatok szerint a helyi közösség 11 tagú tanácsába bekerült minden jelöltet a Vajdasági Magyar Szövetség támogatta. A háromtagú ellenőrző bizottság új tagjai szintén a VMSZ által támogatott jelöltek voltak.

A helyi közösség Tanácsának új tagjai: Palatinus Ervin, Sztojkó József, Vidrács Krisztina, Molnár Attila, Borbély Tivadar, Bodó Poturica Mária, Hallai Mihály, Ispánovics Endre, Süveg Hilda, Nagy József és Kardos Emese. Az ellenőrző bizottságba Kovács Nándor, Csíkos Marika és Davor Radosavljević került.

Szentmihályon a héttagú helyi tanácsban a Szerb Haladó Pártnak négy képviselője lesz, a Vajdasági Magyar Szövetség pedig három mandátumot szerzett. Eddig a VMSZ-nem nem volt képviselője a helyi tanácsban. A Tanács új tagjai: László Norbert, Tóth Ernő, Makán József, Törköly Emil, Tóth Krisztián, Kovács Diána és Tóth Rimai Anasztázia.

Erzsébetlakon a héttagú tanácsba az SZHP hét jelöltje került be, a VMSZ-nek nem sikerült mandátumot szereznie.

Nagybecskerek
tanács
választás

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.