Ugrás a tartalomra

A VMSZ Szabadka Városi Elnökségének közleménye

2020.01.25
17:25
2020.01.31
18:07
Forrás
Közlemény
Cirill betűkkel tüntette fel egy a saját dolgozóinak küldött levele fejlécén a Szabadkai Közkórház az intézmény magyar és horvát nevét.

Erre reagált közleményében a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadka Városi Elnöksége. A tartomány által alapított Szabadkai Közkórház 2020. január 24-én kiadott értesítése alapjaiban sérti A hivatalos nyelv- és íráshasználatról szóló törvény rendelkezéseit - írják. Szabadka Város területén, a városi Alapszabállyal összhangban, a szerb nyelv mellett hivatalos használatban van a magyar és a horvát nyelv, írásmódjukkal. Ezzel szemben a Szabadkai Közkórház az intézmény magyar és horvát nyelvű megnevezését cirill írásmóddal tüntette fel az értesítés fejlécén. Mint írják, határozottan felszólítják a Szabadkai Közkórház igazgatóját, hogy haladéktalanul vonja vissza a kiadott értesítést és a hatályban lévő jogszabályok szerint járjon el. Hozzáteszik, elvárják, hogy a jövőben ne forduljon elő hasonló jogsértés, ami a magyar és a horvát nyelv megcsúfolását jelentené.

Vajdasági Magyar Szövetség
közlemény
Szabadka

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.