Ugrás a tartalomra
vmsz.org.rs

A VMSZ Szabadka Városi Elnökségének közleménye

2020-01-25
17:25
2020-01-31
18:07
Forrás
Közlemény
Cirill betűkkel tüntette fel egy a saját dolgozóinak küldött levele fejlécén a Szabadkai Közkórház az intézmény magyar és horvát nevét.

Erre reagált közleményében a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadka Városi Elnöksége. A tartomány által alapított Szabadkai Közkórház 2020. január 24-én kiadott értesítése alapjaiban sérti A hivatalos nyelv- és íráshasználatról szóló törvény rendelkezéseit - írják. Szabadka Város területén, a városi Alapszabállyal összhangban, a szerb nyelv mellett hivatalos használatban van a magyar és a horvát nyelv, írásmódjukkal. Ezzel szemben a Szabadkai Közkórház az intézmény magyar és horvát nyelvű megnevezését cirill írásmóddal tüntette fel az értesítés fejlécén. Mint írják, határozottan felszólítják a Szabadkai Közkórház igazgatóját, hogy haladéktalanul vonja vissza a kiadott értesítést és a hatályban lévő jogszabályok szerint járjon el. Hozzáteszik, elvárják, hogy a jövőben ne forduljon elő hasonló jogsértés, ami a magyar és a horvát nyelv megcsúfolását jelentené.

Vajdasági Magyar Szövetség
közlemény
Szabadka

Most

16:39

Támogatás a méhészeknek

Határozat született a mezőgazdasági támogatások idei évi eloszlásáról, melynek értelmében a méhészek kaptáronként 800 dináros támogatásra jogosultak.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.

Robbanás Újvidéken

A detonáció valamivel 19 óra után a limani piac közelében levő Puskin utcában történt.