Ugrás a tartalomra

A VMSZ támogatja az új házelnököt

2022.08.03
07:01
2022.08.03
17:01
Forrás
Pannon RTV
Vissza kell nyerni a parlament tekintélyét – jelentette ki Kovács Elvira.

A Vajdasági Magyar Szövetség is támogatta a javaslatot, hogy Vladimir Orlić legyen az új házelnök, mégpedig azért, mert tapasztalt politikusról van szó, aki kézben tudja majd tartani az üléseket – hangsúlyozta dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség frakcióvezetője a keddi parlamenti vitában. Egyben örömének adott hangot, hogy Kovács Elvira ismét a parlament alelnöke lett.

"A Vajdasági Magyar Szövetség frakciója támogatta dr. Vladimir Orlić parlamenti elnökké történő megválasztását. Ő negyedik mandátumban parlamenti képviselő volt, a képviselőháznak az alelnöke is, megfelelő erre a pozícióra. Hét alelnöke lesz a képviselőháznak, közöttük lesz Kovács Elvira is, így ebben a ciklusban is lesz a VMSZ-nek, illetve a Vajdasági Magyar Szövetségnek parlamenti alelnöke, és ezzel a leosztással az ellenzék is elégedett, hiszen nekik is lesznek alelnökeik, ez a jövendőbeli munka szempontjából fontos."

Vissza kell nyerni a parlament tekintélyét – jelentette ki Kovács Elvira, a Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti képviselője, miután ismét a parlament alelnökévé választották. Az előtte álló feladatokról Markovics Annamária beszélgetett a politikussal Belgrádban.

házelnök
Dr. Pásztor Bálint
Vladimir Orlić

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.