Ugrás a tartalomra

A VMSZ támogatja a vasúti közlekedéssel kapcsolatos szerződésekről szóló törvény módosítását

2021.05.11
21:15
Forrás
Pannon RTV
A Vajdasági Magyar Szövetség üdvözli és támogatni fogja a vasúti közlekedéssel kapcsolatos szerződésekről szóló törvény módosítását – mondta felszólalásában Gyivánovity Dániel, a VMSZ köztársasági parlamenti képviselője.

Kiemelt néhány fontos dolgot a dokumentumból: például, hogy a vonat késése esetén vissza kell téríteni a jegy árát az utasoknak, alternatívát biztosítani ilyen esetben, egyforma feltételeket kell biztosítani a fogyatékkal élő utasoknak, és segítséget nyújtani nekik fel- és leszálláskor. Gyivánovity hangsúlyozta, a Belgrád-Budapesti korszerű vasút megépítésével, remélhetőleg sokan választják majd a vonattal való utazást a buszozás vagy autózás helyett, ami a környezetünk védelméhez is hozzájárul. Ugyanakkor az észak-vajdaságiak, számára nagyon fontos Szabadka-Szeged közötti szakasz mielőbbi kiépítése is, hiszen sokan dolgoznak, tanulnak Szegeden vagy környékén.

Gyivánovity Dániel
VMSZ
Vajdasági Magyar Szövetség
vonat
vasút

Most

20:44, Frissítve: 21:23

Újra a Zvezda a bajnok

Ismét a Crvena zvezda nyerte a szerb labdarúgó Szuperligát. A piros-fehér belgrádi együttes meggyőző 3:1-es győzelmet aratott a Voždovac ellen az utolsó fordulóban.
19:05, Frissítve: 20:19

Tavaszi hangulatban

Tavaszi hangulat volt ma a szabadkai Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesületben, hiszen ezzel a címmel szerveztek népzenei műsort. Versmondók, citerazenekarok és kórusok mutatkoztak be.
18:20, Frissítve: 20:56

A fantasztikus Fantast

Hétfőn kezdődött és ma ért véget Óbecsén a Fantast nemzetközi zenei vetélkedő. A 9. alkalommal megszervezett eseményen az idén több mint 300 fellépő vett részt, hét ország 49 városából.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.