Ugrás a tartalomra

A VMSZ támogatja a vasúti közlekedéssel kapcsolatos szerződésekről szóló törvény módosítását

2021.05.11
21:15
Forrás
Pannon RTV
A Vajdasági Magyar Szövetség üdvözli és támogatni fogja a vasúti közlekedéssel kapcsolatos szerződésekről szóló törvény módosítását – mondta felszólalásában Gyivánovity Dániel, a VMSZ köztársasági parlamenti képviselője.

Kiemelt néhány fontos dolgot a dokumentumból: például, hogy a vonat késése esetén vissza kell téríteni a jegy árát az utasoknak, alternatívát biztosítani ilyen esetben, egyforma feltételeket kell biztosítani a fogyatékkal élő utasoknak, és segítséget nyújtani nekik fel- és leszálláskor. Gyivánovity hangsúlyozta, a Belgrád-Budapesti korszerű vasút megépítésével, remélhetőleg sokan választják majd a vonattal való utazást a buszozás vagy autózás helyett, ami a környezetünk védelméhez is hozzájárul. Ugyanakkor az észak-vajdaságiak, számára nagyon fontos Szabadka-Szeged közötti szakasz mielőbbi kiépítése is, hiszen sokan dolgoznak, tanulnak Szegeden vagy környékén.

Gyivánovity Dániel
VMSZ
Vajdasági Magyar Szövetség
vonat
vasút

Most

21:04, Frissítve: 21:13

Gólyakolónia Újvidéken

Újvidék északi bejáratánál, az autópálya mellett található Vajdaság egyik legnagyobb gólyakolóniája. Egy elhagyatott építkezés betonoszlopainak tetején több mint húsz fészekben nevelik az új nemzedékeket.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.