Ugrás a tartalomra

VMSZ Újvidék: Folytatni kell a megkezdett munkát

2022.12.29
09:47
2022.12.29
16:42
Forrás
Pannon RTV
Dinamikus és akciódús évet zárt a Vajdasági Magyar Szövetség újvidéki helyi szervezete. Az évzáró ünnepségen kiemelték, hogy ez volt az első év a járvány után, amikor rendesen meg tudták tartani programjaikat és rendezvényeiket.

Emellett 2022 a választások éve volt, amiben aktivistáik és az elnökség tagjai is aktívan részt vettek. A következő évben a már megkezdett tevékenységek végrehajtásán fognak dolgozni, többek között a 44-45 áldozatok emlékművének a felállításán, valamint a közintézmények és az utcanevek kétnyelvű tábláinak a kihelyezésén - hangzott el az eseményen. Nagy hangsúlyt fognak továbbra is fektetni az oktatásra, az egyházak és a művelődési intézmények támogatására - húzta alá Vicsek Annamária, a VMSZ újvidéki városi szervezetének elnöke.

„Ami fontos Újvidék szempontjából, hogy a városi szervezet nagyon odafigyel az oktatásra, az oktatási intézményeink működésére és nagyon fontos a számunkra az, hogy a magyar tannyelvű oktatás minden intézményben megmaradjon. Ugyanakkor az egyházainkra is odafigyelünk és segítünk az Újvidék területén működő egyházaknak pályázni illetve a városi pénzügyi forrásokhoz hozzájutni, annak érdekében , hogy olyan fejlesztéseket illetve felújítások történjenek mint ami meg is valósult az idén, mint például Tiszakálmánfalván a Körnek az épülete fel lett újítva.”

Újvidék
Vicsek Annamária
Vajdasági Magyar Szövetség
VMSZ

Most

07:32

Máris itt a nyár?

25 fokos meleg vár ránk ma. Szerbia egyes részein, például Nišben és Kragujevacon akár 27 fok is lehet. A meleg levegő Észak-Afrika felől érkezik a térségbe.
07:17, Frissítve: 07:41

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.