Ugrás a tartalomra

VMSZ: Vučić megbecsüli a magyar közösséget, tiszteletben tartja a megállapodásokat (videó)

2017.03.23
12:48
A nagybecskereki Toša Jovanović Népszínházban tartotta tegnap központi bánáti kampányrendezvényét a Vajdasági Magyar Szövetség
A nagybecskereki Toša Jovanović Népszínházban tartotta tegnap központi bánáti kampányrendezvényét a Vajdasági Magyar Szövetség. A párt magas rangú tisztségviselői mellett jelen voltak a környező magyarlakta települések képviselői is. nagybecskerek kampany vmsz kovacs elvira Kovács Elvira, a VMSZ alelnöke köszöntve az egybegyűlteket elmondta, a párt vezetésének egyhangú döntése volt, hogy a kormánykoalíció jelöltjét fogják támogatni az elnökválasztáson. A VMSZ és az SZHP eddigi nagybecskereki együttműködéséről Sztojkó József, a nagybecskereki Városi Tanács VMSZ-es tagjabeszélt. „Tudjuk ápolni kultúránkat, hagyományainkat, ápolni anyanyelvünket, valamint tudjuk az anyanyelven való tájékoztatást is megvalósítani. És ez nagy siker. A koalíciós együttműködésnek köszönve, most már március 15-e óta tudtunk biztosítani a nagybecskereki magyaroknak egy magyar anyanyelvű könyvtárost.” nagybecskerek kampany vmsz resztvevok nagybecskerek kampany vmsz kormanyos laszlo Kormányos László tartományi képviselő elmondta, hogy a VMSZ-nek számos fontos tartományi pozíciója van. Ennek köszönhetően lehet a magyar érdekeket érvényre juttatni, mint amilyen a kis létszámú magyar osztályok megőrzése. „Az ember, akivel partneri viszonyt tart és koalícióban van tartományi szinten is, korrektségről beszélhetünk mindenképpen, akkor egyértelmű, volt és lesz az, hogy április másodikán, az elnökválasztáson kit fogunk támogatni.” nagybecskerek kampany vmsz pasztor balint Pásztor Bálint, a VMSZ köztársasági parlamenti frakcióvezetője szerint Aleksandar Vučić az elmúlt három évben bizonyította a szavahihetőségét. Aláírta a koalíciós szerződést. Minden megvalósult, amit a magyarság kértVučić . Eltörölte a kollektív bűnösséget. „Ha azt szeretnénk, hogy itt Bánátban megmaradjon a magyar oktatás és a kis létszámú osztályok ügyét minden évben el tudjuk intézni, ahogy eddig is tettük, akkor beszélő viszonyba kell lenni azokkal, akik a döntéseket meghozzák. Ebben az esetben és a következő években ez a Szerb Haladó Párt lesz. Aleksandar Vučić, a Szerb Haladó Párt elnöke ugyanakkor a kormánykoalíció közös elnökjelöltje is, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökjelöltje is.” nagybecskerek kampany vmsz pasztor istvan Pásztor István, a VMSZ elnöke elmondta, hogy akik Aleksandar Vučićra akarnak szavazni, azok ne érezzék magukat kellemetlenül, feltéve a kérdést, hogy vajon kire kellene szavaznia a magyarságnak. Mint mondta ez a döntés megerősít bennünket és nem Vučićról szól, hanem rólunk. A kormánykoalíció jelöltje szerinte korrekt, megbecsüli a magyar közösséget, tiszteletben tartja a megállapodásokat.



VMSZ
Nagybecskerek
Aleksandar Vučić
elnökválasztás
Szerb Haladó Párt

Most

09:33, Frissítve: 09:38

Orbán Viktor: békepárti többség kell Európában!

Az európai parlamenti választáson a békepártiság és a háborúpártiság áll szemben egymással, és Európában békepárti többség kell - hangoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.