Ugrás a tartalomra

Von der Leyen: egyedülálló kereskedelmi egyezményt ajánlunk a briteknek

2020.02.11
17:16
2020.04.19
16:55
Forrás
MTI
Az új partnerségről szóló vitában a bizottsági elnök elmondta, a Londonnal kötendő kereskedelmi szerződéssel kapcsolatos tárgyalások "a legnagyobb ambícióval" kezdődnek meg.

Az Európai Unió egyedülálló kereskedelmi egyezményt ajánl a briteknek - mondta Ursula von der Leyen az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén. Az Európai Bizottság elnöke üdvözölte Boris Johnson brit miniszterelnök február elején tett kijelentését, miszerint az Egyesült Királyság a szabadkereskedelem globális védelmezője lesz. A brüsszeli bizottság elnöke szerint a jelenlegi nemzetközi kereskedelmi rendszert egyre több kihívás éri, így újabb partnerek csatlakozása ellenállóbbá és igazságosabbá teheti. Az Egyesült Királyság január 31-én lépett ki az Európai Unióból, és azóta érvényben van a 11 hónapos átmeneti időszak. Ennek egyik legfontosabb célja, hogy a brit kormány egy átfogó, a szolgáltatásokra is kiterjedő szabadkereskedelmi megállapodást kössön meg az EU-val.

egyezmény
Brexit
kereskedelem
Ursula von der Leyen

Most

13:32

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Elkezdődött a Magyar Nemzeti Tanács kétnapos egyetemi felkészítő tábora Újvidéken. A képzés február óta zajlott online, mától jelenléti formában folytatódik az újvidéki Európa Kollégiumban, ahová több mint 50 végzős középiskolás érkezett.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.