Ugrás a tartalomra

Von der Leyen Kijevben: kétség sem fér hozzá, hogy Ukrajna az európai családhoz tartozik

2022.06.11
20:52
2022.06.11
21:10
Forrás
Euronews
Ukrajna szeretné, hogy június végéig az Unió 27 tagállama jogi kötelezettséget vállaljon arra, hogy az ország megkapja a tagjelölti státuszt.

Kijevbe utazott az Európai Bizottság elnöke. Ursula von der Leyen útjának célja, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel egyeztessen az ország újjáépítésének lehetőségeiről, illetve Ukrajna Európai Unióhoz csatlakozásának folyamatáról. A Bizottság néhány napon belül bírálja el, hogy Ukrajna kaphat-e tagjelölti státuszt.

Von der Leyen támogatja Ukrajna tagsági kérelmét támogatja, szerinte kétség sem fér hozzá, hogy az ország az "európai családhoz tartozik". A célunk befektetéseket vonzani és reformokat végrehajtani, hogy az ukránok életminőségét javítsuk és újjáépítsük Ukrajnát. Vonzóvá tesszük az országot a befektetők és az üzleti szektor számára - nyilatkozta Ursula von der Leyen. Hozzátette: „Az újjáépítéssel a jövőbe tekintünk, hogy mi a következő teendő. Nagyon sokat tettek a jogállamiság biztosításáért, de még szükségesek reformok, például a korrupció elleni küzdelemben, vagy a közigazgatás további modernizálására, hogy vonzza a befektetőket."

Volodimir Zelenszkij úgy fogalmazott: egész Európa Oroszország célpontja és Ukrajna csak az első lépés. Ezért fontos az Európai Unió pozitív válasza Ukrajna tagsági kérelmére, hiszen eldönti van-e jövője Ukrajna európai projektjének - véli az ukrán elnök.

Ursula von der Leyen
Kijev
ukrajnai háború

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.