Ugrás a tartalomra

Von der Leyen: a lengyel alkotmánybíróság döntése megkérdőjelezi az EU alapjait

2021.10.19
10:30
2021.10.19
12:44
Forrás
MTI
A lengyel alkotmánybíróság döntése megkérdőjelezi az EU alapjait - jelentette ki Ursula von der Leyen az Európai Parlament plenáris ülésén.

A lengyel alkotmánybíróság legutóbbi döntéséről tartott vitán az Európai Bizottság elnöke úgy fogalmazott: független bíróságok nélkül nehezebb az emberek védelme, jogaik betartása bizonytalanabbá válik.

Ursula von der Leyen a Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök részvételével tartott vitán aggodalmát fejezte ki a lengyel igazságszoltátás helyzete miatt.

Kötelességem megvédeni az európai polgárokat, akárhol is éljenek az Unióban - mondta a bizottsági elnök.

Az Európai Bizottság szükség esetén jogi lépéséket fog tenni, a lengyel kormánynak pedig el kell magyaráznia, hogyan akarja megvédeni az uniós pénzeket - tette hozzá von der Leyen.

Ursula von der Leyen
lengyel
alkotmánybíróság
Európai Parlament
Európai Bizottság

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.