Ugrás a tartalomra

Vučević: Alkotmányellenes a vajdasági Statútum

2013.07.21
20:04
Az „alkotmányellenes” vajdasági Statútum elfogadásának felelősségével vádolta meg Bojan Pajtićot és kollégáit Miloš Vučević újvidéki polgármester
Az „alkotmányellenes” vajdasági Statútum elfogadásának felelősségével vádolta meg Bojan Pajtićot és kollégáit Miloš Vučević újvidéki polgármester. „Újvidék városában működik ingyenes jogsegélyszolgálat. E szolgálat mindenképp kész kielégíteni Pajtić kabinetje tagjainak jogi kíváncsiságát, ugyanis a Vajdasági Fejlesztési Bank példáján, vagy az alkotmányellenes vajdasági Statútum kidolgozásával bizonyították, hogy „a jogi gondolkodás óriásai” – áll a polgármesteri kabinet közleményében. A vajdasági Statútumot a tartományi parlament 2009-ben fogadta el, a szerbiai képviselőház pedig megerősítette e döntést, és soha nem nyilvánították azt alkotmányellenesnek. Erre irányuló kezdeményezést a Szerbiai Demokrata Párt és az Új Szerbia nyújtottak be az Alkotmánybírósághoz, amely az ügyben már tartott meghallgatást. Döntés az év utolsó negyedében várható. A közleményre reagált a Demokrata Párt vajdasági szervezete is, akik szerint Vučević ahelyett, hogy Újvidék és az újvidékiek problémáival foglalkozna, naponta közleményeket ad ki, amelyekkel saját alkalmatlanságáról kívánja elvonni a figyelmet, olyan módon, hogy feszültségeket kelt a tartomány és a köztársaság között. (Magyar Szó)

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.