Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Vučević: Időben megalakul az új kormány

2022.10.17
13:31
Forrás
Szerbiai RTV
Valószínűleg október 23-án lesz a Szerb Haladó Párt Elnökségének ülése, és az új szerb kormány időben meg fog alakulni

Erről beszélt Miloš Vučević, az SZHP alelnöke a Prva TV vendégeként. Ezen az ülésen születhet döntés a személyi kérdésekről. Azt is elárulta, hogy a mostani lesz a legbefogadóbb, legsokszínűbb kormány a nemzeti közösségek megjelenítését tekintve. A Vajdasági Magyar Szövetség erősebb jelenléte mellett a bosnyákok is az eddiginél több káderrel lesznek jelen a végrehajtó hatalomban - tette hozzá Vučević. Siniša Mali és Ivica Dačić is szerepet vállalnak majd az új kormányban, de az SZHP alelnöke hozzátette, nem lenne korrekt a részéről, ha Ana Brnabić kormányalakító helyett többet árulna el az új kormány összetételéről.

Szerb Haladó Párt
Miloš Vučević
SZHP
Siniša Mali
Ivica Dačić

Most

17:15, Frissítve: 18:25

Palicson is várják a nyuszit

Színes műsorral várta a húsvéti ünnepeket megelőző szombaton az érdeklődőket a Palics Magyar Művelődési Egyesület a helyi Magyar Művelődési Központban.
16:15, Frissítve: 18:21

Húsvétváró kiállítás Felsőhegyen

Húsvéti sonka, ünnepi kalács, a tavasz virágai és ünnepkört meghatározó díszes tojások is díszítették mindazok standját, akik részt vettek a felsőhegyi Könyvtár Kör által szervezett Húsvétváró Kiállításon.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.