Ugrás a tartalomra

Vučević: Kurtit nem érdeklik az emberi életek

2022.12.21
12:50
2022.12.21
15:59
Forrás
Szerbiai RTV
Feszült és drámai helyzet uralkodik Koszovó északi részén, a legutóbbi kijelentések pedig aggasztóak - értékelt Miloš Vučević a Szerbia RTV reggeli műsorában.

A szerb védelmi miniszter úgy fogalmazott, most nyugodtnak kell maradni és szorgalmazni a politikai megoldás megszületését, de léteznek bizonyos határok. A helyi szerbek már 12. napja a barikádakon vannak az időjárási viszonyok ellenére is. Vučević szerint egyesek még mindig az úttorlaszokról beszélnek, nem pedig arról, hogy milyen elkeseredés vitte rá a helyieket arra, hogy kivonuljanak az utcákra a hidegben, hogy békés, demokratikus módon harcoljanak jogaikért és szabadságukért.

A szerb védelmi miniszter szerint veszélyesek azok a kijelentések, amelyeket Albin Kurti tesz arra vonatkozóan, hogy minden áron el kell távolítani a barikádokat. Véleménye szerint a koszovói kormányfő végső célja Koszovó, és főleg Észak-Koszovó etnikai megtisztítása.

„Ez mindannyiunk számára fenyegetés, mindenekelőtt a mi népünk számára, akik Koszovón élnek. Egyértelmű üzenet ez, Albin Kurtit nem érdeklik az emberi életek. Tegnap reggel azt üzente, nem érdekli az emberéletekben kifejezett ára annak, hogy eltávolítsa azt, ami az ő szemében akadály az ő úgynevezett csodás, demokratikus művében, ahogy ő ezt megfogalmazta a kvázi országukról, Koszovóról. Csak ezek a torlaszok és a szerbek szenvedése a gond, minden más tökéletes. Ha eltávolítják ezeket, bármennyi ember is szenved ettől mindkét oldalon, akkor minden tökéletes lesz. Veszélyes kijelentések ezek."

Miloš Vučević
Albin Kurti
Koszovó
barikád

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.