Ugrás a tartalomra
Tanjug/Szerbia Védelmi Minisztériuma/Damir Banda

Vučević Magyarország és Olaszország védelmi minisztereivel tárgyalt a koszovói helyzetről

2023.06.01
11:59
Forrás
Pannon RTV
Miloš Vučević Szerbia miniszterelnök-helyettese, védelmi miniszter tegnap telefonon beszélt Szalay-Bobrovniczky Kristóf magyar honvédelmi miniszterrel, ma pedig olasz kollégájával, Guido Crosettóval egyeztetett a koszovói biztonsági helyzetről.

Vučević mindkét kollégáját arról biztosította, hogy Szerbia elkötelezett a régió békéje és stabilitása iránt, de kiemelte, hogy az ideiglenes pristinai vezetés szerb ellenes tevékenységének minél előbb véget kell vetni. Szerbia védelmi minisztere hozzátette, hogy nagyon sajnálja, hogy több KFOR katona megsérült a koszovói eseményekben. Vučević magyar és olasz kollégájának is elmondta, hogy mélységesen aggódik a koszovói helyzet miatt és reméli, hogy a KFOR, mint az egyetlen legális és legitim fegyveres erő Koszovón, az 1244-es határozatnak megfelelően képes lesz megvédeni a szerbeket és a más nem albán lakosságot Albin Kurti adminisztrációjának intézkedéseivel szemben.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf a beszélgetés során elmondta, hogy Magyarország a Koszovó és Metóhián kialakult helyzet sürgős csillapítása szorgalmazza, és hangsúlyozta, hogy minden nyitott kérdést diplomáciai úton kell megoldani. Magyarország párbeszédre szólít fel a tartós béke és stabilitás elérése érdekében – húzta alá a honvédelmi miniszter.

Miloš Vučević
Szalay-Bobrovniczky Kristóf
Koszovó

Most

15:50, Frissítve: 17:53

102-en vették át kollégiumi kulcsaikat

Összesen 102 elsőéves hallgató írta alá a beköltözési szerződést az Újvidéki Európa Kollégiumban. Ünnepi műsor is volt. Fremond Árpád az MNT elnöke az itthoni ösztöndíjlehetőségekre hívta fel a figyelmet.

Népszerű

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.