Ugrás a tartalomra

Vučić: 2019-re a szerb haderő lesz a legkorszerűbb a régióban

2018.06.10
13:27
2018.06.10
17:28
Forrás
Pannon RTV
Egymilliárd dinárra duzzadhat Szerbia védelmi költségvetése - mondta Aleksandar Vučić. A szerb államfő a védelmi miniszterrel körbejárta a belgrádi katonai gimnázium diákotthonát.

Az elnök szerint 2019-re a szerb haderő lesz a legkorszerűbb a régióban.

A belgrádi katonai gimnázium felújított diákkollégiumában üdvözölte a tanulókat Aleksandar Vučić.
Szerbia államfője a rendezett lakrészeket és a tantermeket is körbejárta. Elmondta, az a 32 millió dinár, amit eddig költöttek a felújításokra, az csupán a munkálatok első fázisát fedezte. Kiemelte: további fejlesztésekre van szükség, hiszen a diákotthont az 1970-es átadása óta nem fejlesztették.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Negyvennyolc éve nem cseréltünk, és nem tettünk semmit. Ez egyébként is nagy hibánk népként és államként, hogy szinte semmit sem újítunk fel. Azt hisszük, hogy ha egyszer valamit felépítünk, akkor újabb beruházásokra nincs szükség.”

A katonai diákotthonban 516 fiatal elhelyezésére van lehetőség. Szerbia elnöke elmondta, az elkövetkezőkben a katonaság modernizálását is folytatni fogják annak érdekében, hogy 2019-re Szerbiáé lehessen a legfejlettebb haderő a régióban.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Hamvaiból kellett mindezt feltámasztanunk. Azt hiszem, hogy sikerült. Az év vége előtt, vagy a következő év elején Szerbia minden polgára nagy változásokat vehet majd észre Szerbia katonaságában, ami a technikát a fegyverkezést és az eszközöket illeti. Sok olyan dolog, amiről beszéltünk, az végre a birtokunkban lesz. A szerbiaiak látni fogják, hogy mennyivel hatalmasabb és erősebb lesz a katonaságunk, mint amilyen korábban volt.”

A köztársasági elnök úgy fogalmazott, az állam védelmi költségvetése meghaladja majd az egymilliárd dinárt éves szinten. Eddig 650 millió dinárt költöttek a haderőre.

Aleksandar Vučić
hadsereg

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.