Ugrás a tartalomra

Vučić: 24 órát vártunk az EU reakciójára, nem történt semmi

2019.05.31
18:35
2019.05.31
18:47
Aleksandar Vučić államfőt sokként érte, hogy az Európai Unió nem reagált Hashim Thaçi koszovói elnök kijelentésére, miszerint Pristina nem engedélyezi a szerb községek megalakulását Koszovóban.

A szerb államfő azt mondta: 24 órát vártak az EU reakciójára, de senki sem nyilvánult meg a témában. Vučić elmondta, úgy érzi, hogy az albánokra nem érvényesek a nemzetközi szerződések, mint például a brüsszeli megállapodás, amely kötelezi Pristinát a szerb községek megalakítására.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Őszintén szólva, teljesen megdöbbentem, hogy senki sem mondott semmit a Brüsszelben aláírt dokumentumról. Arról a dokumentumról, amely megvalósítását az Európai Unió garantálta, és most hallgatnak mint a sír, egyetlen szót sem szólva. Amennyiben ezek a megállapodások nem vonatkoznak az albánokra, nem tudom, hogy kivel és milyen módon akarják folytatni a tárgyalásokat a jövőben. Ez a helyzet eleget mond arról, hogy milyen nehéz szituációban vagyunk, de akik azt gondolják, hogy mindent a kezükben tartanak, és terrorizálhatják a szerb lakosságot, biztosak lehetnek benne, hogy ez nem tart majd száz évig.”

Aleksandar Vučić
Koszovó

Most

11:07, Frissítve: 11:16

Semmelweis filmbemutató Palicson

A VMSZ és a Vándormozi most a Semmelweis-filmet hozza Palicsra - közölte közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint. A vajdasági díszbemutatót május 8-án tartják a Palicsi Vigadóban 19:30-tól.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.