Ugrás a tartalomra

Vučić: 48 órán belül választ adunk az orosz-ukrán helyzetre

2022.02.23
19:28
2022.02.23
19:43
Forrás
Szerbiai RTV
VI. Fülöp spanyol királlyal találkozott Aleksandar Vučić.

Szerbia 48 órán belül választ ad az Ukrajna és Oroszország között kialakult helyzetre vonatkozóan - jelentette ki Aleksandar Vučić madridi látogatása során. Hozzátette, az ország álláspontja a korábbiakhoz hasonlóan a nemzetközi jog tiszteletben tartásán alapul.

A szerb elnök egynapos látogatáson vett részt Spanyolországban, ahol VI. Fülöp spanyol királlyal, valamint Pedro Sánchez spanyol kormányfővel is találkozott. Egyebek mellett a két ország közötti befektetésekről is tárgyaltak. Vučić szerint egyre több spanyol befektetőt vonz Szerbia. A Spanyolországba irányuló export pedig növekszik.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: Több témáról is beszéltünk, természetesen a spanyol befektetésekről is, amelyből egyre több van. A kereskedelem növekszik, 812 milliót tesz ki, ezt az embereknek tudniuk kell. Szerbia kivitele is növekszik Spanyolországba, mindenekelőtt annak köszönhetően, - ha nem tévedek 36-38 százaléka a miénk-, a bori Zijinnek köszönhetően. ”

Aleksandar Vučić
VI. Fülöp spanyol király
Spanyolország
Pedro Sánchez

Most

15:33, Frissítve: 15:52

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.
15:17, Frissítve: 16:07

Stevan Bakić húsvéti köszöntője

Szabadka Város Önkormányzata és a saját nevemben kellemes húsvéti ünnepeket kívánok, e legnagyobb keresztény ünnepet a Gergely-naptár szerint ünneplő minden polgártársamnak - írja köszöntőjében Szabadka polgármestere.

Népszerű