Ugrás a tartalomra

Vučić aggódik a koszovói történések miatt

2019.10.14
16:12
2020.02.28
17:52
Forrás
Pannon RTV
Aggodalmát fejezte ki Aleksandar Vučić szerb államfő annak kapcsán, hogy szerinte a koszovói hatalom a Szerb Lista megszüntetésére készül.

Leszögezte, ez az a lista, amely a Koszovóban élő szerbek 96 százalékos támogatását élvezi, és amelyet Belgrád is támogatott. Ahogyan arról már mi is írtunk, a Koszovói Választási Bizottság tagjai abbahagyták a Szerbiából érkezett szavazatok számlálását, mert a bizottság tagjai bőrön jelentkező allergiás reakcióra panaszkodtak a Szerbiából beérkezett borítékokkal való érintkezés után. Vučić szerint a koszovói bizottság szerb tagjai nem tapasztaltak semmilyen allergiás reakciót. A szerb köztársasági elnök a koszovói hatalom manipulációjának nevezte az esetet. Leszögezte, a Szerb Lista esetleges megszüntetése katasztrófához vezethet a szerb-albán viszony kapcsán. Hozzátette: „Ezért kellett a nyugati partnereinknek és mindenki másnak is, az albánokkal együtt az értésére adnunk, hogy ezzel nem segítenek beteges céljaik elérésében. Ellenkező esetben félő, hogy a katasztrófához közeledünk.”

Koszovó
Szerb Lista
Aleksandar Vučić

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.