Ugrás a tartalomra

Vučić: Aki fenyegetőzik, annak az állammal kell elszámolnia

2022.01.12
15:21
2022.01.12
16:39
Forrás
Pannon RTV
Aleksandar Vučić, szerb államfő azért látogatott Pribojba, hogy segítsen megoldani a nemzetiségek közötti feszültségeket, emellett pedig a térséget érintő gazdasági fejlesztésekről is beszélt.

Aleksandar Vučić azért látogatott a bosnyák határ menti városba, hogy segítsen megoldani a nemzetiségek közötti feszültségeket és konkrét intézkedéseket vezessen be annak érdekében, hogy minden állampolgár biztonságban érezhesse magát: „Az emberek, akik azt énekelték, hogy Sjenica az új Srebrnica lesz, ne fogjanak szavamon, de megértettük a lényeget. Nemcsak büntetve lesznek ezek az emberek, hanem ki is költöztetjük őket Pribojból.”

A szerb elnök a vallási közösségek képviselői mellett a városvezetéssel, a politikai pártok képviselőivel és üzletemberekkel találkozott. Elmondta, eddig 8 millió eurót költöttek utakra, most pedig további 15 millió eurót fektetnek be a priboji gimnáziumba, a közkórházba és az egészségházba, és a gázt is bevezetik a térségbe: „Ősz vége előtt bevezetjük a gázt is, ennek minden ember örül, aki az ipari zónában dolgozik, de nemcsak ők, hanem mindenki, aki itt él. Olcsóbb lesz a fűtés, és ezáltal új befektetési lehetőségekre is szert tehetünk.”

Aleksandar Vučić továbbá bejelentette, újabb cégek befektetését várják a városba, ami további 400 munkahelyet jelent. Ellátogatott két gyárba is, ahol bejelentette, hogy a lakatosok és hegesztők fizetése is növekedni fog az elkövetkező években.

Aleksandar Vučić
Priboj
Bosznia-Hercegovina

Most

19:30, Frissítve: 19:57

Száz fiatal labdarúgó a Csubela Ferenc Emléktornán

Száz fiatal labdarúgó részvételével zajlott a Csubela Ferenc Emléktorna Bácskossuthfalván. A kispályás kupán 16 csapat versengett helyi és környékbeli fiatalok részvételével. Csubela Ferenc, a VMSZ egyik alapítója és első elnöke volt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.