Ugrás a tartalomra
Tanjug/Strahinja Aćimović

Vučić: Aki fenyegetőzik, annak az állammal kell elszámolnia

2022.01.12
15:21
2022.01.12
16:39
Forrás
Pannon RTV
Aleksandar Vučić, szerb államfő azért látogatott Pribojba, hogy segítsen megoldani a nemzetiségek közötti feszültségeket, emellett pedig a térséget érintő gazdasági fejlesztésekről is beszélt.

Aleksandar Vučić azért látogatott a bosnyák határ menti városba, hogy segítsen megoldani a nemzetiségek közötti feszültségeket és konkrét intézkedéseket vezessen be annak érdekében, hogy minden állampolgár biztonságban érezhesse magát: „Az emberek, akik azt énekelték, hogy Sjenica az új Srebrnica lesz, ne fogjanak szavamon, de megértettük a lényeget. Nemcsak büntetve lesznek ezek az emberek, hanem ki is költöztetjük őket Pribojból.”

Tanjug/Strahinja Aćimović

A szerb elnök a vallási közösségek képviselői mellett a városvezetéssel, a politikai pártok képviselőivel és üzletemberekkel találkozott. Elmondta, eddig 8 millió eurót költöttek utakra, most pedig további 15 millió eurót fektetnek be a priboji gimnáziumba, a közkórházba és az egészségházba, és a gázt is bevezetik a térségbe: „Ősz vége előtt bevezetjük a gázt is, ennek minden ember örül, aki az ipari zónában dolgozik, de nemcsak ők, hanem mindenki, aki itt él. Olcsóbb lesz a fűtés, és ezáltal új befektetési lehetőségekre is szert tehetünk.”

Tanjug/Strahinja Aćimović

Aleksandar Vučić továbbá bejelentette, újabb cégek befektetését várják a városba, ami további 400 munkahelyet jelent. Ellátogatott két gyárba is, ahol bejelentette, hogy a lakatosok és hegesztők fizetése is növekedni fog az elkövetkező években.

Aleksandar Vučić
Priboj
Bosznia-Hercegovina

Most

14:15, Frissítve: 14:25

A hétvégén Folk Music Fest

Május 27-én és 28-án tartják a nyolcadik Folk Music Fest népzenei fesztivált a Palicsi Vigadó teraszán. Pénteken a Juhász zenekar nyitja meg a koncertsorozatot, szombaton délután fiatal népzenei együttesek fellépésével folytatódik a rendezvény.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.