Ugrás a tartalomra

Vučić: Az akció a Koszovó északi részén élő szerb nép megfélemlítéséről szól

2019.05.28
13:10
2024.03.19
08:50
Forrás
Pannon RTV
A köztársasági elnök a szerb parlamentben felszólalva tájékoztatta a közvéleményt a reggeli koszovói eseményekről.

A Koszovóban történtekkel kapcsolatban Aleksandar Vučić, mint a fegyveres erők főparancsnoka elrendelte a szerb katonaság teljes harckészültségét. A szerb államfő kijelentette, egy újabb Vihar hadműveletet nem fognak megengedni. A köztársasági elnök a szerb parlamentben felszólalva tájékoztatta a közvéleményt a reggeli koszovói eseményekről.

Fotó: Tanjug/Tanja Valic

Ez az akció a Koszovó északi részén élő szerb nép megfélemlítéséről szól - mondta a szerb parlament keddi ülésének elején Aleksandar Vučić. A szerb államfő a történtekről egyebek között a brüsszeli illetékeseket is értesítette, akik válaszul annyit közöltek, hogy egy szervezett bűnözés- és korrupcióellenes akció történt.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Reggel 6 óra 29 perckor mint a fegyveres erők főparancsnoka elrendeltem a hadseregünk egységeinek teljes harckészültségét. Amennyiben bármilyen komolyabb veszély fenyegeti a Koszovó északi részén élők életét, akkor katonaságunk megvédi népünket.”

A szerb államfő hozzátette, egy újabb Vihar hadműveletet nem fognak megengedni. A Szerbiai Katonaság mellett a rendőrség és annak speciális egységei is teljes készültségben vannak, amit senki előtt nem titkolnak - mondta Vučić: „Teljesen megértem a helyzet komolyságát, jobban mint bárki ebben a teremben, sajnálatosan a munkámból kifolyólag. Azonban szeretném, ha teljes bizalommal lennének felém, mint államfőhöz azzal kapcsolatban, hogy bármiféle döntést is hozzak, vagy ilyesmi, azt sokszor átgondolom, de amit garantálni tudok, az az, hogy amennyiben az összecsapás kiterjed, amennyiben újabb támadás történik a szerb nép ellen, akkor annyit mondhatok, és ezzel be is fejezem a felszólalásom, hogy Szerbia nyerni fog.”

Vučić arról is beszélt, hogy Hashim Thaçi koszovói elnök hétfőn a Koszovóval való egyesülésre szólította fel Albániát, ezzel pedig a szerb államfő szerint Kopaonikra kerülne az albán határ. Szerbia azonban ezt nem fogja hagyni - tette hozzá a szerb köztársasági elnök.

Aleksandar Vučić

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.