Ugrás a tartalomra

Vučić: Az erőszaknak nincs jövője Szerbiában

2019.04.04
15:10
2019.04.04
18:13
Forrás
Pannon RTV
Elítélte az erőszakot és annak elkövetőit Aleksandar Vučić. A szerb államfő rendkívüli sajtótájékoztatót tartott a mai belgrádi rendbontással kapcsolatban.

Egyebek között felkérte az illetékes hatóságokat, hogy végezzék el munkájukat az incidenssel kapcsolatban. Leszögezte, ne lepődjön meg senki, amennyiben az ilyen helyzetekben beavatkozik a rendőrség.

Elbánunk az erőszaktevőkkel és a zaklatókkal - üzente rendkívüli sajtótájékoztatóján Aleksandar Vučić. Szerbia államfője arra kérte az intézményekben dolgozókat, hogy végezzék a munkájukat, ahogyan eddig is tették. Kiemelte: erőre van szükség ahhoz, hogy szembe lehessen szállni a szélsőségesekkel és az erőszakoskodókkal. Kifejtette: elismerés jár azoknak a nőknek a kiállásáért, akik Boško Obradovićtól, a Dveri vezetőjétől és a többi ellenzéki politikustól védték a belgrádi városi képviselő-testület épületét.

Aleksandar Vučić leszögezte: „Számunkra az a legfontosabb, hogy az emberek lássák azt, hogy mi kerüljük az összetűzéseket. Mi megpróbáljuk megmutatni az embereknek, hogy az erőszaktevők és a zaklatók mire képesek. Azért, hogy az emberek tisztában legyenek azzal, hogy ezek mit szegtek meg. A gyülekezők ezt senkinek sem jelentették be. Kivéve egyetlen médiaház újságíróinak. A hivatalos szerveknek nem jelentették be. Minden, amit tettek az törvényellenes volt.”

Amennyiben valaki változást szeretne elérni, annak megvan az alkotmányos és demokratikus kerete. Választások útján lehet ezt elérni – húzta alá a szerb elnök. Hozzáfűzte: „Minél kevesebb ember érkezik az összejöveteleikre, annál idegesebbek. Egyre jobban hisztériáznak és mindezt erőszakos cselekedetekkel fejezik ki. Jól tudják, hogy most már senkit sem tudnak semmiről meggyőzni Szerbiában.”

Az erőszaktevők egyszer majd arra kényszerítik a rendőröket, hogy reagáljanak és beavatkozzanak az ilyen megmozdulásoknál – mondta Aleksandar Vučić. Szerint mindez csak kitervelt provokáció volt.

Belgrád
rendbontás
képviselő-testület
Aleksandar Vučić
erőszak

Most

13:35

Lesz-e fagykár a gyümölcsösökben?

Idén is, mint jó pár évre visszamenőleg kora tavaszi fagyokkal szembesültek a gyümölcstermelők. Az elmúlt hetekben a fagyzugos helyeken a hajnali órákban a -4, -6 fokot is elérte a hőmérséklet.
13:20, Frissítve: 13:26

Tojásvadászat Királyhalmon

Tojásfadíszítés, kézműves foglalkozás és kincskeresés - ez várt ma a gyerekekre Királyhalmon. A kultúrotthon előtti parkban örömmel gyűjtötték a húsvéti kincseket a legkisebbek.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.